Counter Strike’ın en köklü Fransız organizasyonlarından biri Team LDLC, yeni Counter-Strike: Global Offensive kadrosunu açıkladı. Temsil ettikleri ülkede Valve Major kazanan (DreamHack Winter) tek takım olan ekip, ayrıca Fransa’nın en iyi oyuncularına da ev sahipliği yapıyor. Yakın zamanda takımın performansı eski başarılara yaklaşamasa da Nisan ayı takım için büyük bir ay oldu.

Nisan ayının başında Envy, Vitality ve Space Soldiers takımlarından LDLC organizasyonuna yeni yetenekler katıldı. Son haliyle takım şöyle:

  • Engin “MAJ3R” Küpeli
  • Christophe “SIXER” Xia
  • Alexandre “xms” Forté
  • Rodolphe “rodeN” Bianco
  • Vincent “Happy” Schopenhauer
  • Steeve “Ozstrik3r” Flavigni (koç)

Türk-Fransız oyuncu MAJ3R, yeni takımda oyun içi lider rolünü üstlenecek. Kendisi 2008’de Counter-Strike 1.6 LAN oyunlarında başlayan kariyeriyle rekabetçi platformda geçmişiyle kendini kanıtlamış bir oyuncu. Kadrosunda son yer aldığı Türk takım Space Soldiers, geçen yılın Ekim ayının ortalarına doğru dağılmadan önce birçok turnuvada rakiplerine zor anlar yaşatmıştı. Hemen birbirine uyum sağlayan oyuncular performanslarıyla isimlerinden söz ettirmeye başlamıştı. Takımdan ilk ayrılan Can “XANTARES” Dörtkardeş oldu. Böyle bir geçmişe sahip oyuncunun LDLC’nin yeni oyun içi lider rolünü üstlenmesi takım için oldukça pozitif bir adım.

Fransız AWP ustası SIXER, LDLC’in açıkladığı ikinci oyuncu oldu. Mavi beyaz tilkilere çok da yabancı olmayan SIXER, Antoine “to1nou” Pirard ve David “devoduvek” Dobrosavljevic ile birlikte önceden takımda yedek oyuncu olarak yer almıştı. Hafta başında resmi olarak takıma katıldığı açıklandı. Daha önce CS 1.6 ve CS:GO’da team Millenium’da birlikte rekabet eden SIXER ve MAJ3R ikilisi LDLC’de de farklarını ortaya koyacak. SIXER’ın AWP’si LDLC’de kuşkusuz fark yaratacaktır.

LDLC’nin başka açıklanan bir oyuncu 2016’dan bu yana takımda belli dönemlerde yer alan xms. Fransız oyuncu kariyerinin çoğunu Team Envy adı altında geçirdi. Bu süreç boyunca DreamHack Open Atlanta 2017‘da alınan birincilik dahil birçok başarıya imza attı. Yeni takımında xms, eski takım arkadaşı SIXER ile tekrardan bir araya geliyor.

21 yaşındaki yetenek rodeN açıklanan LDLC ekibinden dördüncü isim. Az önce bahsettiğimiz isimlere kıyasla kendisi profesyonel alanda çok daha yeni. ESL Championnat National ve Charleroi Esports turnuvalarında takımda denenecek ve gelecekte takımda sabit olarak yer alıp almayacağına karar verilecek.

Takım için açıklanan son oyuncu Team Vitality’den Happy. Daha önce her rolde yer alan deneyimli Counter-Strike oyuncusu biri 2014’te LDLC ile olmak üzere iki Major zaferine sahip. Vitality geçen sezonun sonunda takım önemli bir başarıya imza atamayınca Happy’i yedeklere alarak yerine Alex “ALEX” McMeekin’i aldı. Takımın bundan önce aldığı başarılarda Fransız oyuncu pivot rollerde yer alarak DreamHack Open Atlanta 2018‘deki zafer dahil olmak üzere önemli başarılara imza attı. Yeni takımı LDLC’de deneyimiyle fark yaratacağından kuşku yok.

Eski dostluklar ve deneyimli oyuncular göz önünde bulundurulduğunda LDLC’nin yeni oluşturduğu takımla geleceğe pozitif bakmak mümkün. rodeN kesinleşmeyen tek kişi olsa da performansıyla gelecekte yerini sağlama alabilir.