League of Legends’te Türkiye Büyük Finali’ne doğru giderken karşılaşmalardaki son durumlara ve geçmiş maçlara bir göz atalım.

Yarı Finale Çıkan Takımlar Belirlendi.

 P3P’in rakibini zorlaması ve DP’nin Nexus’u yıkılana kadar ki mücadelesi çok etkileyiciydi, ancak yarı finale çıkan takımlar CRW ile AUR oldu.

Çeyrek final maçları 5 ve 6 Ağustos’ta seyircileri ekranlara kitledi. Takımların iyi hazırlanmış ve rakibini iyi tanıyor olması seyircileri seyir zevkinin doruklarına yükseltti. CRW – P3P ve AUR – DP arasındaki seriler neredeyse kıl payı kazanılan ya da kaybedilen oyunlar oldu. 2017 Yaz Mevsiminin heyecanı çeyrek finallerde de devam etti.

İlk çeyrek final serisinde P3P eSports oldukça iyi bir mücadele ortaya koysa da, takımın yeni kurulmuş olmasından kaynaklanan deneyim eksikliğinden serinin kazanan ve yarı finale çıkan takımı, 3-1 skorla Oyunfor.Crew oldu.

İkinci çeyrek final serisinde ise TBF Güçlendirmesi ile oyuna başlayan Dark Passage.BKM Express’in karşısında mevsimin en deli dolu takımı Team AURORA vardı. Bu uzun seride DP ekibi rakibini çok iyi tanıdığını göstererek 5. maça kadar seriyi eşit ve dengeli götürmeyi başardı ancak son maçta yaptığı ufak hatalardan dolayı Team AURORA ekibi öne geçerek yarı finale gitme hakkını kazandı

Çeyrek final serilerinin  sonrasında  yarı finale takımlardan Oyunfor.CREW’un rakibi 1907 Fenerbahçe Espor olurken, Team AURORA’nın rakibiyse BAUSuperMassive eSports olarak fikstürlere kaydedildi.

Kaybeden takımlardan  P3P eSports ve Dark Passage.BKM Express beşinci sıra için karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmayı 3-0 kaybeden P3P eSports, 9 Ağustos’ta, OYUNHİZMETLERİ E-SPOR KULÜBÜ ile yaptığı karşılaşmada kaybederek Şampiyonluk Ligine veda etti.

Mevsim Ödülleri’nde Rollerindeki En İyi Oyuncular Belli Oldu

Her sene lig aşamasından sonra yapılan oylamayla seçilen en iyi 5 oyuncu bu sene de belirlendi. Bu ödül için Şampiyonluk Ligi’nde en az 12 maça çıkmış tüm oyuncular adaydı. Oylama Şampiyonluk Ligi yayın ekibinden isimler (%30), ŞL’de mücadele eden 8 takımın koçları (%30), her takımdaki oyuncuların ortak kararı (%15) ve sizlerin oyları (%25) ile belirlendi.

  • Üst Koridor: BERKETHALDRIN” DEMİR 1907 Fenerbahçe Espor
  • Ormancı: TAE-WANWISDOM” KIMTeam AURORA
  • Orta Koridor: KIMFROZEN” TAE-IL1907 Fenerbahçe Espor
  • Nişancı: VIKTOR ETLARREJE” ERIKSENP3P eSports
  • Destek: ONUR “ZERGSTING” ÜNALAN – Team AURORA

LoL Esporun beşinci yılında Türkiye Büyük Finali’nde görüşmek üzere!

CS:GO Beta Güncellemesi Yayınlandı