Bildiğiniz gibi 2012’nin sonlarında Avrupa’da oynayan Türk oyuncular için Riot Games, İstanbul’a bir ofis açmış ve oyunu biz Türk oyun severler için daha ulaşılabilir hale getirmişti. Riot Games Türkiye’nin açılması gerek oyunun yerelleştirilmesinde, gerek bir Türk topluluğunun oluşmasında, gerek eSpor sahnesinin Türkiye’de fitilinin ateşlenmesinde büyük bir adım olmuştu.

Ancak Türkiye sunucusu tam anlamıyla Türkiye’de değildi. Oyunlar hala Avrupa üzerinde servis ediliyordu. Bu durum Avrupa sunucuları ile Türkiye sunucusunda oynanan oyunlarda aynı gecikmeye neden oluyordu. Aradan geçen 5 yılın ardından Riot Games Türkiye, sunucularını İstanbul’a taşıdı. Bu taşımayla beraber Riot Games tamamen Türkiye’ye yerleşmiş oldu.

Oyunlar artık İstanbul’dan servis edileceği için oyuncular artık gecikme sorunları yaşamayacak. 60-90ms arasında alınan gecikme değerleri artık 20ms’in altına inmiş olacak ve bu sayede oyuncular oyunu daha fazla eş zamanlı oynayabilir hale gelecekler. Siz de düşük gecikme değerlerinde oyun oynamanın keyfini çıkarmak istiyorsanız oyuna bir göz atmanızda fayda var.

Intel Extreme Masters’ın İlk Davet Edilen Takımları Açıklandı