League of Legends‘ın son zamanlarda daha az rağbet gören haritası Uğursuz Koruluk, sezonun sona ermesi ile birlikte vadiye veda ediyor.

Oyunun ilk modlarından birisi olan Uğursuz Koruluk, yeni eşyalar ve karakter güncellemeleri alarak, oyunculara sağlıklı ve düzgün bir PvP tecrübesi sunmayı amaçlıyordu. Özellikle hızlı biten oyunlar ve daha rahat seviye atlama imkanı sunması ile dikkat çeken oyun modu, son zamanlarda yaşadığı sıkıntıları atlatamadı.

Oyuna eklenen yeni modlar ile birlikte daha az oyuncunun tercih etmeye başladığı Uğursuz Koruluk, oynamak isteyenleri uzun süre sırada bekletiyordu. Daha sonra eklenen ARAM gibi modların üzerine yoğunlaşan Riot, Koruluk ile fazla ilgilenemediği için oyunun standartları karşılaması da zorlaşmaya başlamıştı. En sonunda karar verildi ve Uğursuz Koruluk’un League of Legends’dan ayrılma zamanı geldi.

Sadık Uğursuz Koruluk oyuncuları sezon sonunda özel bir profil resmi kazanacak. Bu profil resmini kazanmak için en az 10 oyun, ekstra bir Vilemaw ifadesiyle birlikte profil resmini kazanmak için ise 50 oyun tamamlamış olmak şart koşulmuş.