Team SoloMid (TSM), takımın hala inşa halinde olan eğitim tesisinin oyun salonu ürünlerini sağlamak için PC donanım şirketi olan Lenovo North America ile ortaklık imzaladığını açıkladı.

TSM’in özel PC ortağı Lenovo, TSM’in şu anda Los Angeles’ta inşası devam eden 2350 metre karelik eğitim merkezinde Lenovo Legion Lounge‘ın kurulmasına yardımcı olacak. Salonda masaüstü bilgisayarlarda Lenovo’nun Legion oyuncu donanımı kullanılacak ve TSM’in oyun içi içerik ekibi de Lenovo teknolojisinden faydalanacak.

Açıklamaya göre Lenovo ayrıca TSM merkezli etkinliklere ve çekilişlere de ev sahipliği yapmayı planlıyor. Anlaşma Lenovo North America’nın ilk espor sponsorluğu anlaşması.

“Esporun 2022’de 276 milyon izleyicilere ulaşması ve NFL izleyicilerini geçmesi öngörüldüğü böyle bir dönemde Lenovo olarak Amerika’da espor popülerliğinin artmasına yardımcı olan bu köklü takımla ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.” diyor Lenovo’nun Kuzey Amerika’daki başkanı Matt Zielinski. “Bu piyasanın muazzam büyüme potansiyelinin farkındayız. İmzalanan bu ortaklık dünya çevresindeki hırslı oyunculara profesyonel oyuncu deneyimini yaşatabilmek için yaptığımız yatırımları bütünleyen büyük taşlardan biri.”

Team SoloMid’in sponsor ekibinde Lenovo haricinde Logitech, Twitch, HTC VIVE sanal gerçeklik başlığı, sigorta şirketi GEICO, kola markası Dr Pepper ve yemek sipariş platformu Grubhub da yer alıyor. TSM şu anda League of Legends Championship Series (LCS)’de yarışıyor ve Fortnite, PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, Rocket League ve Super Smash Bros oyunlarında takımları mevcut.