Lenovo, alt markası olan Legion ile Singapur menşeili espor organizasyonu olan Resurgence ile ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı.

Anlaşma içerisinde parasal desteğin yanı sıra 12 oyuncu bilgisayarı da yer alıyor. Anlaşmanın mali hükümleri açıklanmadı. Ortaklık, Lenovo’nun Asya’dan 12 takımın yarıştığı uluslararası bir League of Legends turnuvası olan Legion of Champions’a üç sezon sponsorluk yaptıktan sonra espora ilgisinin hala devam ettiğini gösteriyor.

“Resurgence ile ortak olduğumuz için çok mutluyuz. Lenovo, oyunculara Legion cihazlarıyla eşi benzeri olmayan bir oyun deneyimi sunmak adına gece gündüz çalışıyor.” diyor Lenovo Singapore’un genel müdürü Eddie Ang. “Bu ortaklık oyunlarda daha geniş bir espor topluluğuna ulaşmak için ortaya koyduğumuz tutkunun ve yaptığımız devamlı yatırımların bir göstergesi.”

Resurgence 2019’un başında Singtel ve donanım sponsorluğu adı altında PRISM+ ve OMNIDESK gibi Singapurlu birçok yeni sponsorluk anlaşmaları imzaladı.

“Resurgence ve Lenovo’nun paylaştığı çok ortak değer var. Bunlardan biri sınırları sonuna kadar zorlamak.” diyor Resurgence kurucusu ve patronu Jayf Soh. “Uluslararası prestije sahip bir marka tarafından tanınmak ve destek görmek bizim için büyük bir onur. Bize sundukları donanımsal desteğe güvenim sonsuz. Sağladıkları bilgisayarlar sayesinde oyuncularımız en iyi donanımlarla hazırlanıp turnuvalarda olağanüstü sonuçlar elde edecekler.”

Anlaşma açıklaması Singtel’in 2019 SEA Games‘de Singapur’un espor temsilcilerini desteklemek için Singapur Espor Birliği’ne ortak olmasından hemen sonra geldi. Resurgence, SEA Games’de yer alacak olan Starcraft 2, Arena of Valor ve Mobile Legends: Bang Bang gibi oyunlarda takımlarıyla Singapur’u temsil etmeyi planlıyor.