Her geçen gün kendini yeni bir değişim rüzgarına kaptıran Leauge of Legends, sezon ortasına özel büyük değişiklikler getiriyor.

Profesyonel şekilde oynanıp, e-Spor’u içerisinde barından her oyun gibi Leauge of Legends da sık sık yama yapıp, değişiklikler yaparak oyunun güncelliğini korumakla ve oyuncuların beğenisini kazanmakla yükümlü. Lakin bu değişiklikleri son 3 yılı göz önünde bulundurarak ele alırsak, yapılan değişikler sonrası oluşan meta çok çeşitli şampiyon barındırmıyordu. Özellikle orta koridor için seçilen şampiyonlar adına konuşmak gerekirse; zaman zaman profesyonel arenalarda orta koridor için seçilen şampiyon sayısı bir elin parmağını geçmedi. Şimdiye kadar Riot Games çeşitliliği ve oynanabilirliği sağlamak için birçok çaba sarf etti ve yıllar geçtikçe daha da deneyimleşen şirket, sonunda oyuncuları tatmin edebilecek bir güncellemeyle karşımıza çıktı.

Büyücülerde yaşanan değişiklikler:

Anivia
Ultisi olan Buzul Fırtınası alanı 3 saniye içerisinde genişliyor ve azami boyutuna ulaştığı anda ilave hasar veriyor.

Annie
Sezon ortası değişiklikler sonrası sanırım “tek yedim” lafını çok daha sık duyacağız. Annie’nin yaveri Tibbers çağrıldığı an 3 saniye içinde biten 275% saldırı hızı ve 100% hareket hızı kazanacak. Aynı zamanda Tibbers daha çok can barına sahip olacak.

Brand
Büyücülere gelecek olan değişiklikler sonrası ortalık adeta alev alacak. Pasif büyüsü olan Alev üç yüke ulaştığı an infilak edecek ve hedefe büyük miktarda hasar verecek. Ayrıca ultisi olan Volkan yeteneğinden isabet alan rakipler sersemleyecek.

Cassiopeia
Zaman zaman orta koridorda gördüğümüz Cassiopeia aslen oyunun geç aşamalarında güçlenen bir şampiyonken, sezon ortasıyla gelecek değişiklerle beraber zehrine değil, “kiting”‘ine güvenmek zorunda kalacak. Yetenek atışlarına gelen değişikliklerle beraber Cassiopeia ile birlikte aynı takımda olan ormancılar yaşadı. Cassiopeia’nın yetenek atışları rakiplerini yavaşlatıp, hareket imkanlarını kısıtlarken kendisini de hızlandırarak ihtiyaç duyduğu hareketliliği kazanacak. Bununla birlikte İkiz Diş yeteneği can yenilese de eskisi kadar uzun bir süre boyunca kullanılamayacak çünkü daha fazla mana gerektirecek.

Fiddlesticks
Her Fiddlesticks oyuncusu şampiyonun mobiletisinden şikayetçiydi. Riot Games, görünen o ki bu olaya bir el atmış. Artık Fiddlesticks 1.5 saniye boyunca hareket etmezse, hareket hızında artış elde edecek.

Malzahar
Malzahar’ın hiçlik haşereleri artık daha güçlü. Üç veya daha fazla hiçlik haşeresi etkinken hepsi ilave saldırı hızı kazanacak. Önemli olan ise hiçlik haşerelerini çağırabilmek. Büyük canavar veya destansı canavarlara ilk vuruşunda, o da mı olmadı, bir birimin katledilmesinde asist yaptığında bu haşereleriniz artık bir ordu olabilecek!

Syndra
Pasifi değişerek artık daha çok karanlık küre ortaya çıkarıp toplayabiliyor.

Veigar
Yeni pasifiyle beraber artık rakip şampiyonlara büyü isabet ettirdiğinde de yetenek gücü kazanıyor. Ayrıca Ezeli Patlama’nın verdiği hasar rakip şampiyonun eksik can değerine oranla artıyor.

Velkoz
Can yakan Yaşam Formu Parçalama Şuası’na yakalanan şampiyonlar artık pasifi olan Yapıbozum’a uğramazken, gerçek hasar alacaklar.

Ziggs
Patlayıcı Lokumu yetenek atışıyla beraber %25 can altındaki rakip kuleleri hızla yıkabiliyor.

Zyra
Zyra bir tohum yerleştirdiğinde bitkilerin azami can değerleri artık aşırımı büyümenin pasifiyle beraber 10/20/30/40/50% değerlerinde artacak. Zyra’nın ektiği tohumlar seviye atladıkça daha seri ekilip daha uzun süre ekili kalır.

Element Ejdarhaları:

Ateş Ejderhası: Stack’e bağlı olarak 8/16/24% yetenek gücü ve saldırı gücü artışı sağlar. Eğer Kadim Ejderha’ya sahipseniz bu etki %50’ye çıkar.

Toprak Ejderhası:  Sahip olan takım kulelere ve destansı canavarlara %10/%20/%30 ek gerçek hasar verir. Eğer Kadim Ejderha’ya sahipseniz bu etki %50’ye çıkar.

Su Ejderhası: Her 18/12/6 saniyede bir eksik can ve mana değerlerinizin %10’luk kısmını yeniler. Eğer Kadim Ejderha’ya sahipseniz bu etki %15’e çıkar.

Hava Ejderhası: 15/30/45 savaş dışında ek hareket hızı verir.  Eğer Kadim Ejderha’ya sahipseniz bu etki +50%’ye çıkar.