GosuGamers sitesi tarafından hazırlanan ve 270’in üzerinde turnuvayı kapsayan oyuncu ve takım veritabanına sahip olan GosuRankings, Mayıs ayının en iyi takımları listesini yeniledi. Bu listedeki takımlar yalnızca son oynadıkları maçlar ile değil, kariyerleri boyunca katıldıkları tüm turnuvalar, elemeler ve şov maçları ile değerlendiriliyorlar. Ayrıca sıralamada göze alnınan bir diğer kıstas ise “turnuva önemliliği” olarak belirlenmiş. Yani büyük turnuvalarda alınan galibiyetler, haftalık etkinliklere göre daha fazla etki gösteriyor.

Sizleri daha fazla bekletmeden, GosuRankings veritabanına göre geçtiğimiz ayın en iyi 3 takımını sunuyoruz:

 

secret-banner

Mayıs ayında en iyi performans gösteren takımın Team Secret olduğunu söylemek yanlış olmaz. Nisan ayında gerçekleştirdikleri kötü performansın ardından, takım kaptanlığının Ludwig ‘Zai’ Wåhlberg’dan Gustav ‘s4’ Magnusson’a geçişi ile işler iyileşmeye başladı. S4 ilk defa Red Bull Battle Grounds etkinliğinde kaptan olarak oynadı. Grup aşamasında çok fazla oyun oynamasalar bile, Invictus Gaming ile yaptıkları beş maçlık final karşılaşmasının ardından ilk şampiyonluklarını aldılar.

Bu şampiyonluk toplulukta oldukça büyük bir sürpriz olsa da, Secret’ın ertesi hafta gerçekleştirdiği The Summit 3 başarısı ile birlikte bütün şüpheler ortadan kalktı. Mayıs boyunca 8-0 gibi bir galibiyet serisi gerçekleştiren Team Secret, iki şampiyonluğu da cebe attı. MarsTV Dota 2 Ligi’ne hazırlanmak amacı ile I-League 3 ve Dota 2 Champions League 5 etkinliklerine katılmadılar.

 

vici-banner

2015 yılının en iyi performans gösteren takımlarından birisi olarak kabul gören Vici Gaming, Mayıs ayında beklenenin altında bir performans sergileyerek, Dota 2 Champions League ve I-League 3 etkinliklerinde ikinci sıraya ve The Summit 3’de üçüncü sıraya ulaşabildi.

Aslında Mayıs ayına güçlü bir giriş yapan Vici Gaming, 12 Nisan tarihinden beri ne online liglerde ne de offline turnuvalarda hiç yenilmemişti. Fakat 6.84c güncellemesi Çin’in dev takımını yavaşlattı ve adapte olma yeteneklerini sorgulattı. Takım güncellemenin ardından yalnızca %68.4 galibiyet oranına ulaşabildi.

Bütün bunlara rağmen, büyük turnuvalarda ilk üçe kalmak hafife alınacak bir durum değil ve buraya ulaşmak için oldukça güçlü rakipler ile mücadele ettiler. ESL One Frankfurt ve The International 5 yaklaşırken, Haziran ayı Vici Gaming’in geri dönüşünü gerçekleştireceği ay olabilir.

 

lgd-banner

LGD takımı Mayıs ayında bir Arap Atı gibi çıkış yaptı diyebiliriz. Daha önceki aylarda sessizce gelişen, Çin içerisindeki turnuvalarda kabul edilebilir sonuçlar alan takım, dikkatleri üzerine çekmemişti.

The International’a yalnızca 2 ay kalmışken, LGD ufak ufak dişlerini göstermeye başladı. I-League 3 büyük finalinde, turnuvanın favorisi Vici Gaming’i 3-0 yenen LGD, MarsTV Dota 2 League Çin elemelerini kazandı ve The Summit 3’ü dördüncü sırada bitirdi.

Mayıs ayını 15-3-4 gibi etkileyici bir skor ile tamamlayan LGD, GosuRanking sıralamasında üç sıra birden atlayarak Mayıs ayına 3. sıradan girdi.