Mercedes-Benz, ESL’le olan mevcut ortaklığını, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg bölgelerindeki ESL etkinliklerine de sponsor olarak ulusal bir seviyeye taşıyacak.

ESL’nin şu anki global mobilite partneri Daimler AG (Mercedes-Benz’e de sahip olan şirketler grubu), ESL’nin düzenleyeceği iki büyük turnuvada boy gösterecek. ESL Hollanda Şampiyonası, 24-25 Kasım tarihlerinde Bright Day teknoloji festivalinde yapılacak ve turnuvanın sponsoru, uluslararası denetim-danışmanlık firması Deloitte olacak. ESL Proximus Şampiyonası ise 1-2 Aralık tarihlerinde, Belçika’nın Charleroi şehrinde yapılacak ve turnuvaya Belçika’nın en büyük telekom firmalarından biri olan Proximus sponsor olacak. İki turnuvada da League of Legends and Counter Strike: Global Offensive oynanacak.

Eskiden tek bir turnuva düzenleyen ESL Benelüks, bu kış şampiyonasında iki ayrı turnuva düzenleyecek. Etkinliklerin hepsi, Hollanda Haarlem merkezli eMense Group tarafından sunulacak ve yürütülecek.

ESL Benelüks ve eMense Group müdürü Jaap Visser, “Mercedes-Benz ile birlikte çalışmak ve 2019’da da bu markayı espor etkinliklerine entegre etmek için sabırsızlanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu yıl Ekim ayında Mercedes-Benz, ESL One Dota 2 turnuva serilerini ve MVP ödülünü 31 Aralık 2020 tarihine kadar desteklemeye devam edeceğini, dolayısıyla ESL ile olan ortaklığını da uzattığını duyurmuştu.

Mercedes-Benz, Avrupa dışında Çin’de düzenlenen League of Legends Pro League (LPL)’nin de baş sponsoru olmakla beraber, Çin takımı Royal Never Give Up (RNG)’yle de bir yıllık sponsorluk anlaşması bulunuyor.