NBA takımı Miami Heat salı günü yaptığı duyuruda bir kısım hisselerini satın aldığı Misfits Esports takımı ile ortaklık sağladığını açıkladı.

Söz konusu ortaklığı “stratejik ortaklık” olarak nitelendiren Miami Heat takımı, Mistfits için Heat’in her türlü franchise adına pazarlama, markalaşma, tanıtım, perakende, dijital ve sponsorluk aktivasyonunu sağlayacak.

Misfits sahibi Ben Spoont satın alınan hissenin Misfits’teki kontrol haklarını temsil etmediğini ve anlaşmanın diğer koşullarının gizli olduğunu belirtti.

HEAT Genel Müdürü Nick Arison‘un konuyla ilgili; “Miami HEAT spor ve iş dünyasının her alanında yenilikçi olmaktan gurur duyuyor.” yorumunu yaptı. Arison, “Miami Heat’in 21. yüzyıl yenilikçi rekabetinin izini sürükleyen genç ve iddialı Misfits ile ortak olması bizim için oldukça doğru bir karar.” açıklamasında bulundu.

Misfits Esports takımı ise 2016 yılında Ben Spoont tarafından kuruldu. League of Legends takımı ile European Challenger Series‘de mücadeleye başladı. Ardından Heroes of the Storm, Overwatch takımı kuruldu. Başarılı çıkış yapan takım, bünyesine Hearthstone ve Super Smash Bros oyuncuları ekleyerek bu iki alanda da rekabete dahil oldu.

ESEA Sızıntısında Fidye Şoku