Uzun zamandır Na’Vi’nin dağılacak olması hakkında çıkan dedikodular Ukrayna tarafından doğrulandı. 

5 yıl içerisinde mükemmel başarılara imza atan efsanevi Dota 2 takımının hayranları sona yaklaşıldığını hissediyordu. The International  5’de istedikleri başarıyı elde edemeyen takım,  Major Frankfurt’ta da elendikten sonra hayal kırıklığı yaşamıştı.

Major Frankfurt’tan bir görüntü (XBOCT)
Major Frankfurt’tan bir görüntü (XBOCT)

Na’Vi şirket lideri Igor Sydorenko kurumsal açıklama yaparak bu üzücü haberi duyurdu.
“Üst üste gelen başarısızlıkların sonucunda düşündük ve bu zor kararı aldık. Bize destek olan herkesin özverisi ve çalışmaları için çok teşekkür ederiz.  Er ya da geç kahramanların da bir sonu gelir. Kader bize kabul etmemiz gereken kararlar sundu ve belki yine Na’Vi’nin şampiyon takım olduğunu kanıtlamamız için de bir fırsat getirir.”

Na’Vi için Dota 2 macerası bitmedi. Önümüzdeki haftalarda duyurulacağı açıklanan yeni kadro ile yollarına devam edecekler.

“Bu tabii ki Na’Vi için bir son değil. Sevdiğimiz oyunu oynamak istiyoruz ve pes etmeyeceğiz. Gelecek hafta yeni kadromuzu duyurmak istiyoruz.  Tanıdık yüzlerden oluşan yeniden doğmuş bir Na’Vi Dota 2 takımıyla karşınızda olacağız.”

Dağılan kadro;

Oleksandr ‘XBOCT‘ Dashkevych
Danil ‘Dendi‘ Ishutin
Gleb ‘Funn1k‘ Lipatnikov
Akbar ‘SoNNeikO‘ Butaev
Andrew ‘PSM‘ Dunaev

Önceki İçerikYahoo, Major League Gaming’i mi Satın Alıyor?
Sonraki İçerikWorlds 2015 Maçlarını Razer Comms İle İzleyin
Minik elleriyle Windows 95'te açtığı Urban Chaos adlı oyunla oyun dünyasına giriş yaptı. Play Station'un başından kalkmadı. Tekken serisinin hayranı oldu. Ardından internet kafelerde Age of Empires, Counter Strike 1.5 oynarken buldu kendini. Half Life oynarken hayatı sorguladı. Red Alert, Generals derken kendisini strateji oyunlarının içinde buldu. Tabii ki Sims serilerinin hepsini oynadı. Maid çağırıp sinsi tuzaklar kurdu. Ortaokulda Knight Online oynadı. Sonra MMORPG baş yapıtı WoW'a geçti. Diablo 3, Warcraft derken erkek arkadaşı Dota 2 Beta Key hediye etti. O günden beri Dota 2 oynuyor. Dota 2 kadın takımının kaptanı.