Boston Celtics takımında forma giyen Jonas Jerebko, espor dünyasına giren sporcular kervanına katıldı.

Jerebko, Christopher ” Montecristo” Mykles‘ın sahip olduğu Renegades takımının haklarını satın aldı. Takımın CS:GO’da WME | IMG’s ELeague ve ESL’de mücadele eden ekibi ve ekibin yeni kontratlarında söz hakkı olma sahibi olan basketçinin, bu anlaşma için ne kadar ödediği ise açıklanmadı.

Aslında espor dünyasına girmek için 2017 yılını beklemeyi planlayan Jerebko, şu anki takım sözleşmelerinde söz sahibi olabilme hakkını da sağlayan anlaşmayı görünce, fırsatı değerlendirmeye karar vermiş.

Takımı satın aldıktan sonra ilk olarak, sözleşmesi biten 4 oyuncu ile tekrar anlaşma imzalayan basketçi, takımın üssünü Avustralya’dan Michigan/Rochester’a taşıdı. Burada yakıma yeni bir ev ve alıştırma merkezinin yanı sıra yeni bir koç ve menajer de sağlandı.

Daha önce Dream Team bayrağı altında mücadele etmiş olan Call of Duty takımı Ground Zero ile de anlaşma sağlandı. Ekip, Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Call of Duty World League Championship turnuvasında, Renegades adı altında mücadele edecek.

Jerebko yaptığı açıklamalarda, niyetinin tam bir takım oluşturmak olduğunu, Renegades adı altında League of Legends, Halo ve Overwatch takımları olmasını da istediğini söyledi.

Renegades CS:GO takımının oyuncuları şu şekilde: Aaron “AZR” Ward, Justin “jks” Savage, Yaman “yam” Ergenekon, Karlo “Ustilo” Pivac, Ricardo “Rickeh” Mulholland, Nicholas “peekay” Wise and Chris “GoMeZ” Orfanellis

Call of Duty takımı ise şu oyunculardan oluşuyor: Adam “KiLLa” Sloss, Troy “Sender” Michaels, Martin “Chino” Chino and Steven “Diabolic” Rivero

Jerebko, espor camiasının tam bir vahşi batıya döndüğünün farkında olduğunu söylüyor. Bu spor dalının biraz daha fazla dikkate alınmasını umut ettiğini belirtiyor. Bu sözler, Uluslararası Basketbol Oyuncuları Topluluğu (NBPA) altında takım oyuncu sözcüsü olarak görev almış olan Jerebko’nun, profesyonel oyuncuların hakları olması konusunda bir sıkıntısı olmadığı anlamına geliyor.

“Anlaştığımız Call of Duty oyuncuları, geçtiğimiz yıl mücadele ettikleri takımdan 3 ile 5 ay arası paralarını alamamıştı. Bu tür durumlar benim takımımda olmayacak. Maaş çekinizi tam vaktinde alacaksınız.”

Ayrıca Jarebko’nun bir diğer beklentisi de oyuncuların uzun vadeli planları olması yönünde. “Sektördeki bazı oyuncular 6 aylık sözleşmeler yapmayı teklif ediyorlar. Bu durum tutarsızlığa sebep olur.” Jerebko sözleşmelerinin ne kadarlık olduğu konusunda bir yorum yapmasa da, en az 1 yıllık anlaşmalar yapmayı istediklerini belirtiyor.

Renegades’e ait olan League of Legends takımı, geçtiğimiz yıl League of Legends Championship Series‘den atılmıştı. Riot Games buna sebep olarak, Mykles’ın takımın bir kısım hissesini, önceden firma tarafından banlanmış olan Chris Badawi‘ye vermeyi planlaması olarak göstermişti.

Jerebko’nun yeni dahil olduğu, espor takımı sahibi NBA oyuncuları arasında Echo Fox‘u kurmak için bir takım satın alan Rick Fox ve NRG takımının bir kısmını satın alan Shaquille O’Neal bulunuyor.