Nike, Çin haber sitesi Lazy Bear Sports‘un haberine göre 5 yıllık ve 1 milyar yuan (yaklaşık 144 milyon dolar) değerindeki bir anlaşma sonucunda LPL‘nin resmi giyim sponsoru olacak.

LPL, bildirilene göre takımlarına henüz ismi açıklanmayan bir spor markası ile giyim materyalleri üzerinde ortaklık kurduklarını duyurmuştu. Pazartesi günü, LPL ve Nike’a yakın olan kaynaklar Lazy Bear Sports’a sağladıkları bilgide bu markanın Nike olduğunu onayladı.

Anlaşmanın bir parçası olarak Nike, LPL Alliance üniformalarının isim haklarını alacak ve tüm takımlara kıyafet, aksesuar ve ayakkabı sağlayacak.

Lazy Bear Sports’un internet sitesinde, Nike’ın LPL için üretmesi olası bir kıyafet örneği bulunmakta ve bu örnek şu anki dünya şampiyonu olan Invictus Gaming için tasarlanmış. Beyaz bir ceketin üzerinde “It’s all about believin'” (TR: Tüm mesele inanmak) yazıyor ve üzerinde çeşitli noktalarda Invictus‘un logosu ve ismi bulunuyor.

Nike ve LPL arasındaki bu ortaklık, Royal Never Give Up takımının nişancı rolündeki oyuncusu Jian “Uzi” Zihao’nun Nike tarafından yürütülen ve Los Angeles Lakers takımının yıldız oyuncusu LeBron James‘in de yer aldığı “Dribble &” adlı kampanyasına eklenmesinden henüz bir ay sonra ortaya çıkıyor. Nike Basketball Weibo sayfasında görülen bir resimde Uzi, üzerinde “Dribble & Carry” yazan ve kendisinin League of Legends’taki pozisyonuna atıfta bulunan siyah bir tişörtle karşımıza çıkıyor.