2 Ağustos’ta takımın web sitesinden yapılan açıklamada, NiP’in yeni bir sayfa açıp Blizzard’ın çok başarılı bir oyunu olan Overwatch için bünyesine yeni bir kadro kattığı belirtildi.

Blizzard’ın yeni espor oyunu olan Overwatch’ın aksiyon dolu yapısı ve takım oyununa verdiği önemi ile dünyayı kasıp kavurduğu bir gerçek. NiP yetkilileri de işin başından beri Counter Strike ile haşır neşir olduklarını, ama LoL ve DotA2 gibi oyunlarda yeni sayfalar açmaktan çekinmediklerini söylüyor. Şimdi ise zamanın Overwatch zamanı olduğunu belirten yetkililer, bünyelerine Lauri “mafu” Rasi, Kalle “hymzi” Honkala, Antti “kyynel” Kinnunen, Joonas “zappis” Alakurtti, Joona “fragi” Laine and Joni “seita” Paavola adlı oyuncuları katarak yepyeni bir Overwatch kadrosu kurduklarını açıkladılar.

Lauri “mafu” Rasi diyor ki:
“Bütün takım adına konuşmam gerekirse, önceden SG-1 olan adımızı NiP olarak telaffuz etmemize olanak sağlayan takıma çok müteşekkiriz. Dünyanın en iyi Overwatch takımı olma yolunda ilerlemek için daha iyi bir organizasyonun bünyesinde oynamayı hayal edemezdik.”
Görünen o ki, Overwatch 10 milyonun üzerindeki oyuncu tabanıyla, yüzlerce takımın katıldığı, onbinlerce kişinin izlediği turnuvalarıyla, çok başarılı bir espor oyunu olma yolunda ilerliyor. NiP de bu furyanın en başından bir parçası olmaktan çok heyecan duyduğunu belirtti.

Eski adıyla SG-1 olan takımın geçmişi eskilere dayanıyor. Mafu, hymzi, kyynel ve zappis, birbirini yaklaşık on yıldır tanıyor ve Team Fortress 2 zamanından beri beraber oyun oynuyorlar. Efsanevi World of Warcraft guildi olan Paragon‘un üyeleri olarak bilinen Seita’nın ve Fragi’nin de kadroya girmesiyle takım tamamlanmış oluyor.

NiP her zaman en başarılı olmak için çalışmıştır ve çalışacaktır. Bu Overwatch kadrosunun bünyeye katılması da bunu gösteriyor.

Hicham Chahine, NiP CEO’su ise şunları söylüyor:
Son sekiz aydır Ninjas in Pyjamas’ın organizasyonel yapısını geliştirmeye odaklanmıştık. Bu sayede de büyüme hedeflerimizi daha rahat ve kesin şekilde belirleyebilir, hangi oyunlar için kadrolarımızı geliştireceğimize karar verebilirdik. Bu çalışmaların bir meyvesi olarak, Avrupa’nın Nordik bölgesinden, çok heyecan verici, yeni bir oyun için bünyemize kattığımız çok heyecan verici bu kadroyu açıklamaktan memnuniyet duyarız. NiP tarihi her zaman faaliyet gösterilen oyunlarda en başarılı olma yolunda yazılmıştır, ve Overwatch arenasına adım atarken de bu prensipimiz değişmeyecektir. 2016 yılı içinde en iyi Overwatch takımı olarak anılmayı hedefliyoruz. Birlikte Ninjas in Pyjamas tarihinde yeni bir sayfa açtık, ve bu sayfayı başarılarla doldurmak için sabırsızlanıyoruz!

Eğer NiP’in Overwatch kadrosuyla ilgili en son haberlere ulaşmak istiyorsanız onları sosyal medyadan takip edin, veya websiteleri olan NiP.gl adresinden haberlere ulaşın.