Fnatic’te 3 yıllık kariyerinin ardından Olof “olofmeister” Kajbjer İsveçli ekipten ayrılarak FaZe’e katıldı. İsveçli oyuncunun FaZe’e katılmasıyla birlikte, Fabian “kioShiMa” Fiey kadro dışı kaldı.

CS:GO kariyerine LGB’de başlayan Olof “olofmeister” Kajbjer, Dennis”dennis” Edman ve Freddy “KRIMZ” Johansson ile birlikte ilk iki Major’ında playofflara kaldı. Kısa süre sonra “olofmeister” ve “KRIMZ” fnatic’e transfer oldu. Olofmeister İsveç’li takımın kuruluşundan beri orada oynuyordu.

Markus “pronax” Wallsten ve dennis 2014-2015 sezonunda arka arkaya 6 turnuva kazanarak yeni bir çağ başlatırken, 2015-2016 sezonunda takımda bazı değişiklikler oldu ve bazı oyuncular GODSENT’e transfer oldu. Bu transferlerin sonucunda iki takımda sıkıntı yaşayınca, 2017’nin başlarında Jesper “JW” Wecksell, Robin “flusha” Rönnquist, dennis ve olofmeister aynı çatı altında tekrardan buluştular.

Son birleşmenin ardından, 6 ay daha turuncu siyah formayı terleten, takımın en eski oyuncusu olan olofmeister, FaZe’e transfer oldu. Bu transfer sonrasında HLTV.org tarafından 2015 yılının en iyi oyuncusu seçilen ve 2016 Nisanından beri FaZe forması giyen Fabien “kioShima” Fiey, kadro dışı kaldı.

Yeni takım menajer’i olarak Andreas “Samuelsson” Samuelsson’u ve yeni oyuncusu Maikil “Golden” Selim’i kamuoyuna duyuran Patrik “cArn” Sattermon, olofmeister’a veda etmeyi de es geçmedi:

“Bu takım ve bizler için yaptıklarından dolayı Olof’a her şey için çok teşekkür ederim. Artık hepimiz, senin mükemmel kariyerinin devamını takip edeceğiz. Ayrıca lütfen Golden ve Samuelsson’a benimle birlikte sıcak bir hoşgeldin de. Golden çağı artık başlıyor.”

Olofmeister ise transferi şu cümlelerle açıkladı:

“Uzun süre düşündükten sonra, Fnatic’ten ayrılıp FaZe ile birlikte yeni maceralara ve başarılara koşma kararı aldım. Bu benim için gerçekten çok zor bir karar oldu, çünkü eski takımımı gerçekten çok seviyordum. Sadece başarı değil, aynı zamanda tecrübe, güzel arkadaşlıklar kazandım.

Geçtiğimiz günlerde motivasyonum düşüktü ve biraz stresliydim. Fnatic’e ilk transfer olduğum zamanlarda da aynı hisleri yaşamıştım. Kısa zamanda toparlanıp, önümüzdeki maçlara ve yeni şeyler denemeye odaklanmak istiyorum.

Dip not: Belki, sadece belki, insanlar “olofmeister flick”i hatırlar.”

FaZe’in koçu, Robert “RobbaN” Dahlström, takımdaki herkesin aynı hedefi benimsediğini ve takımda güzel bir kimya oluştuğunu belirtti.

Olofmeister’ın takıma katılmasından ötürü çok heyecanlıyım. O isteyebileceğiniz her şeye sahip olan biri. FaZe’de geçirdiğim zaman boyunca çok kez kadro değişikliğine gittim fakat şimdiki kadromuzda herkes aynı hedefe odaklanmış durumda ve artık iyi bir takım kimyasına sahibiz. Artık yapmamız gereken tek şey; çok çalışıp, oyuncularımızdan tam verim almaya çalışmak. KioShima’ya yaşattığı bütün güzel anılar ve birlikte kaldırdığımız için çok teşekkür ederim. Hoşgeldin, Olof!”

Olofmeister’ın FaZe ile birlikte katılacağı ilk LAN turnuvası DreamHack Masters Malmö 2017 olacak. Aynı zamanda Ladislav “GuardiaN” Kovacs’da FaZe kariyerinin ilk maçına çıkacak.

FaZe’in güncel kadrosu şöyle:

  • Havard “rain” Nygaard
  • Finn “karrigan” Andersen
  • Nikola “NiKo” Kovac
  • Ladislav “GuardiaN” Kovacs
  • Olof “olofmeister” Kajbjer
  • Robert “RobbaN” Dahlström (KOÇ)

Bir diğer tarafa bakarsak, Golden’ı kadrosuna katan fnatic’in kadrosu ise şöyle:

  • Dennis “dennis” Edman
  • Robin “flusha” Rönnquist
  • Jesper “JW” Wecksell
  • Freddy “KRIMZS” Johansson
  • Maikil “Golden” Selim
  • Jimmy “Jumpy” Berndtsson (KOÇ)
ESL One New York 2017 Katılımcıları Belli Oldu