OSSIC X Nedir?

OSSIC X, dünyanın ilk kendini dinleyiciye göre kalibre eden 3 boyutlu kulaklığıdır. Gelişmiş 3D ses algoritmalarına sahip ve  bağımsız anatomi kalibresi yapabilme gücüyle, inanılmaz doğrulukta 3 boyutlu ses kulaklarınızın pasını alacak. Böylece işitsel alan artacak, ses kalitesi çok daha yükseklere çıkacak ve akustik olarak duymakta olduğunuz dünyayı yeni baştan yaratacak.
Sanal gerçekliğin içine dalın. Oyun deneyiminizi en üst noktaya taşıyın. Müzikleri daha önce hiç duymadığınız bir şekilde dinleyin.

Ses Teknolojilerindeki Sorun

Ses kulaklarımıza girerken, fiziksel anatomimiz bunda kritik bir rol oynamakta. Gövde, kafa büyüklüğü ve kulak yapısı duymak için en önemli ölçütler. Bunları birleştirerek kafaya bağlı iletim işlevini (KBİİ) elde ediyoruz ve bunun dünya üzerindeki her kişi için farklı olduğunu söyleyelim.

Geleneksel kulaklıklarda dinleyici anatomisi ve KBİİ hesaba katılmamaktadır. Bu, dinleyicinin dinleme denkleminden tamamen çıkarılması demek oluyor. Sesin kafanızın etrafında dolaşması gerekirken, sadece kulaklarınıza yakın yerde yankılanmakta bu da dinleme deneyiminizi en aza indirgemekte.

ossix x

Günümüzdeki 3D Ses Teknolojilerinin Bile Sınırı Var

Şimdiye kadar, 3 boyutlu ses teknolojisi birkaç etkenden dolayı sınırlandırılmıştı. Ya dinleyicinin anatomisini yakalamak için standart bir kalıp kullanılacak ya da milyon dolarlık ses laboratuvarında her farklı birey için saatlerce kalibrasyon yapılacak, ki çoğumuzun bunu karşılayacak bir durumu yok. Herkesin ortalama yapısına uygun olması için, genel algoritmalar kullanılmakta ve bu da yetersiz ses ortamı doğruluğuna ve tatmin etmeyen bir ses kalitesine neden olmakta.

10 Kat Daha İyi Bir Ses Deneyimi İçin Anında Kalibrasyon

OSSIC X her dinleyicinin kafasına ve kulağına uygun olarak kendini ayarlar, ses kalitesini artırır ve en doğru ses yerleşimini yaparak, dinleyicinin dinleme deneyimini şu anki teknolojilere göre on kat daha iyi bir hale getirir.

  • Kafa Takibi

Kafa takibinin OSSIC X’e eklenmesiyle, sesler kafanızın dışından geliyormuşcasına mekanda sabit kalacak.  Bu da ortamdaki akustik yapının kalitesini artıracak.

  • Kafa Kalibrasyonu

OSSIC X, hiçbir laboratuvar çalışması gerektirmeden anında kafanıza ve gövdenize uyum sağlar. Böylece daha yüksek bir ses kalitesi ve derinlik sağlamak için sesin ortamdaki doğru biçimde yerleşimi inanılmaz ölçüde artmakta.

ossic x -2

  • Çoklu Sürücü Düzeni

Sekiz bağımsız sürücü birlikte çalışarak sesi en doğru şekilde kulaklarınıza iletir. Bağımsız sürücüler, kulak yapınızı, tıpkı gerçek hayattaki gibi doğal yollarla 3 boyutlu ses ortamına bağlar.

Öne Çıkan Özellikler

  • Bağımsız anatomi kalibrasyonu
  • Entegre kafa takibi
  • Doğru ses yerleşimi için çoklu sürücü dizilimi
  • Patlamasız 3D mikrofon düzeni
  • PC/MAC için uygulama yazılımı
  • USB ve AUX bağlantısı
  • 10 saat pil ömrü (USB’le kullanırken gerekmemekte)
  • Mobil cihazlarda bağlantı olarak sadece 3.5mm jak kullanılır ve bu da 3D Stereo deneyimi sunar.
  • Bilgisayarlarda ise 3.5mm jak yerine aynı zamanda USB de kullanılabilir ve bu da sanal olarak stereo surround deneyimi sunmakta.

Şu an hala Kickstarter‘da bağış toplayan proje, en başta $100,000 hedefiyle yola çıkmasına rağmen $850,000‘dan fazla bağış toplamayı başardı. 51 gün daha Kickstarter’da yer alacak OSSIC X projesine en az $199 bağış yapanlar kulaklığa sahip olabiliyordu fakat yoğun talep yüzünden bu teklif bitti. $219, $249 ve $999‘lık özel tekliflerle kullanıcıların büyük ilgisini çeken OSSIC X, piyasaya ise $300‘la giriş yapacak. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi ve destek için TIKLAYIN!