Overwatch’ın yeni kahraman duyurusuna ek olarak Blizzard, Cuma günü BlizzCon 2016 etkinliğindeki bir panelde, oyuna gelecek diğer yenilikleri de açıkladı.

İşte o yenilikler.

Overwatch Hızlı Oyun Modu’na Gelecek Değişiklikler

Hızlı Oyun Modu’na gelecek tek asıl değişim Blizzard’ın artık tek kahraman sınırı uygulamasına geçecek olması. Bu demek oluyor ki artık herkes Mei alıp haritayı baştan aşağı donduramayacak. Üzgünüm.:(

Ama merak etmeyin! Overwatch’ın bir oyun modunda hala çılgın takım kompozisyonları ile oynayabileceksiniz.

Overwatch’ın Yeni Arcade Modu

Yeni Arcade Modu haftalık Brawl Modu’nun yerini alacak, aynı zamanda da özel etkinlik zamanlarda gelecek olan modlara da eve sahipliği yapacak. Bu modu tüm değişikliklere bir yerden erişip oynayabileceğiniz Hızlı Oyun ya da Rekabetçi Oyun dışında bir merkez olarak düşünün.

  • Mystery Duel(Gizemli Çekişme)modunda 2 oyuncu karşılıklı olarak rastgele seçilen kahramanı oynayacak, hem de ikisi de aynı kahramanı oynayacak. Her turda karakter tekrar seçilecek. Ve ilk 5 turu kazanan-diğer bir deyişle dokuzda en iyi yapan-tüm maçı kazanmış sayılacak. Yani bu demek oluyor ki bir turda kafa kafaya iki Widowmaker görebilecekken bir sonrakinde iki Roadhog görebileceğiz.

Blizzard aynı zamanda sadece Arcade için geçerli yeni bir harita da tanıttı. “Eco Point Antarctica” sırf bu çok çekişmeli çatışmalar için tasarlanmış küçük bir harita. Bu araştırma merkezi Mei’nin uzun yıllar kriyojenik olarak buz içinde dondurulduğu yer.

  • Elimination(Eleme) modunda 3’e 3 karşılaşmada ilk 3 tur kazanan-diğer bir deyişle beşte en iyi-maçı kazanacak. Yeniden canlanma olmayacak. Bu demek oluyor ki takım arkadaşlarınız ölürse o tur sonuna dek başınızın çaresine bakmak zorundasınız.

Haritada tur kazanmak karşı takımın tamamiyle ortadan kaldırılmasına dayalı olacağı için çok hızlı bir mod olacakmış gibi görünüyor. Ya dediğimiz gibi kısa olacak ya da insanlar yeni yeni taktikler oluşturmaya başlayacak ve hızlı oyun modunda yaptıklarından daha dikkatli oynamaya başlayacaklar.

Bu oyun modunda her tur başı istediğiniz kahramanı seçebiliyorsunuz.

Bu mod Overwatch’ı meta konusunda büyük değişikliklere sebep olacakmış gibi görünüyor. Takım için sadece üç rol seçilebilir olacağı için, bakalım insanlar en çok hangi sınıflarda odaklanacaklar? Tüm bunların nasıl şekilleneceğini görmek oldukça eğlenceli olacak gibi.

  • Mystery Heroes(Gizemli Kahramanlar) daha önceleri yayında olan Brawl Oyun Modu’nda birinin sürekli hale gelişi olacak. Tıpkı Hızlı Oyun Modu gibi olacak ancak kimsenin istediği kahramanı seçme şansı olmayacak.
  • No Limits(Sınırsız), Hızlı Oyun Modu’na gelecek olan kahraman seçme sınırlamasına cevap niteliğinde. Bu mod normal oyun modu gibi olacak ama yine de her takımda tek bir kahramandan en fazla iki üç tane olabilecek.
  • All Brawls modu haftalık Brawl Modu’nun yerini alacak olan mod. Bir hafta boyunca tek bir mod olmasındansa bu mod, geçmiş modlardan birini rastgele oynayabileceğiniz kısım olacak

Ek olarak Overwatch’ın Jeff Kaplan’ı, bu All Brawls Modu’na eklenecek eskiler dışında, iki yeni mod da olduğunu belirtti. Bir tanesi özel olarak Lucio’lar ve Reinhardt’lar için olacak, diğerinin adı ise “Burası İlios”. Bu modda oyuncular ortasında büyükçe bir kuyu olan haritada Lucio ya da Roadhog’u seçecekler.

Yeni Arcade Modu’nu Kullananlar için Loot Box Ödülleri

Yeni Arcade Modu’nu oynamak oyunculara haftada fazladan üç adet kutu kazanma şansı tanıyacak. Zamanlamasını yukarıdaki ekran görüntüsünün sağ üst köşesinde görebilirsiniz.

Arcade Modu’nda kazandığınız her üç zafer için bir Loot Box elde edeceksiniz. Bu da dokuz zafer sonucu üç Loot Box’ınız olacağı anlamına geliyor. Bu haftalık Loot Box kazancının hafta hesabı tüm oyuncular için aynı zamanda sıfırlanacak.

Yepyeni Bir Overwatch Haritası: Oasis

Nihayet Blizzard yeni bir harita çıkaracaklarını duyurdu. Adıysa Oasis.

Arap çölündeki yüksek teknolojili kent ortamında yer alacak. Jeff Kaplan’ın dediğine göre bu haritanın en haritanın en havalı özelliğiyse “zıplama rampaları” olacak. Bu rampalar oyuncuları havaya yükseltecek. Kaplan’ın dediğine göre bunun gibi bir etken McCree ya da Bastion’ın taret modunu çok çılgın hale getirebilir.

Blizzard Oasis haritasını açık test sürümü için Aralık’ta çıkarmayı ümit ediyor. 2017’nin başlarındaysa harita tamamiyle oynanabilir olacak.

Blizzard Symmetra’ya gelecek olan değişiklikler konusunda özellikle konuşmadı ancak bu değişiklikler de bir noktada olacak.

 

Küçük Bir Dipnot>

gen

 

Eğer bu muhteşem skini ve yanında Oni Genji Oyuncu Portresi ve Oni Genji Spreyi kazanmak istiyorsanız Blizzard Heroes of the Storm oyununda 15 Kasım-4 Ocak arasında aktif olacak etkinlik boyunca bir veya daha fazla arkadaşınızla grup oluşturup 15 oyun oynamanız yeterli olacak. Tarihleri not etmeyi unutmayın!

 

Kaynak: https://mic.com/articles/158649/overwatch-news-at-blizzcon-2016-blizzard-just-announced-a-ton-of-new-updates-changes#.or2ySnY0t      http://us.battle.net/heroes/en/blog/20327397