Bazen Overwatch maçları gerginleşip çığırından çıkabiliyor. Ancak gerginleşen ve mücadelenin tavan yaptığı bu maçlar “toxic” bir oyuncu olmak için bir bahane değil. Bir reddit kullanıcısı “toxic” davranmanın bir cezası olduğunu kanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Overwatch sub-redditinde TheOverwatchInt isimli bir kullanıcı oyundaki rapor sisteminin çalışıp çalışmadığı hakkındaki deneyinin sonuçlarını paylaştı.

Yaptığı deneyde iki gün boyunca “Quick Play” modunda oyuna girip takım arkadaşlarına onu rapor etmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra oyun içi chat’ini kullanarak takım arkadaşlarına hakaretler etti.

TheOverwatchInt’in dediğine göre 30 Mayıs ve 1 Haziran arasında yaklaşık 50 oyun oynadıktan sonra kullanıcı Blizzard’tan bir e-mail aldı. E-mailde oyun içi chat’i kötü yönde kullandığı ve takım arkadaşları onu rapor ettiği için hesabının bir süre boyunca chat kullanımına kapalı olduğu yazıyordu.

Bu duruma iyi yönünden bakarsak Blizzard’ın bu “toxic” davranışa karşı cevap vermesinin yalnızca iki gün sürmesi harika! Tabii yaklaşık 50 oyun oynandığını ve takım arkadaşlarının kaçının gerçekten onu rapor ettiğini bilmediğimizi de ekleyelim.

Buradan çıkartmamız gereken ders ise Overwatch’taki rapor sisteminin çalışıyor olduğudur. Eğer biri oyun içi chat’ini (sesli ya da yazılı) gereği dışında kullanıyorsa onu rapor etmekten çekinmemeliyiz.

Sistem şuan otomatik işliyor. Rapor sayısı sistemin kullanıcıya ceza vermesindeki en büyük etken. Tabi ki kullanıcılar gerçekten hak etmedikleri bir şekilde cezalandırıldıklarını düşünüyorlarsa bunu Blizzard’a ticket atarak dile getirip haklarını arayabiliyorlar.

Sebebi ne olursa olsun Overwatch’taki en iyi takım arkadaşınız Toxic olmayan takım arkadaşınızdır.

Hearthstone Wild Open’da 3 Türk Oyuncu!