Özellikle son zamanlarda üniversite spor toplulukları eSpor alanına daha çok yönelmeye başladı, ki buna ülkemizdeki üniversiteler de dahil. Ancak yakın zamanda yapılan duyuruyla bu durum daha büyük bir boyuta ulaştı; üniversiteler arası düzenlenen en büyük spor müsabakalarından biri olan Pac-12 bu yıl eSpor turnuvaları da düzenleyeceğini duyurdu!

Pac-12 bu hafta yaptığı yıllık toplantısında, bu yıl üye okulların eSpor takımları arasında düzenlenecek turnuvalara ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Pac-12 Network müdürü Larry Scott;

“eSpor, ülkemizde, teknoloji ve medya alanındaki pek çok üniversitemiz ile doğal bir uyum içinde. Pac-12 Network’ün yeniliklere, yeniliklerin üniversitelerimizle olan doğal bağına ve yerleşik medya platformlarına olan bağlılığı, üniversiteler arası eSpor müsabakaları düzenlemesi için onu mükemmel bir organizasyon haline getiriyor”

pac-12 esports

Pac-12’nin Kuzeybatı Pasifik’te yer alan tam 12 üye üniversitesi bulunuyor ki bu üniversitelerin pek çoğu da eSpor müsabakalarına yabancı değil. Örneğin UC Irvine bu sene Mart ayında eSporlar için en büyük burs desteğini veren üniversite oldu. Diğer üye okullardan Washington Üniversitesi ve Kaliforniya Üniversitesi de üniversiteler arası eSpor müsabakalarına düzenli olarak takımlarını gönderen okullar arasında bulunuyor.

eSporlara ilgisi artan tek organizasyon Pac-12 değil tabii ki. The Big 10 Network de Nisan ayında PAX East oyun buluşmasında League of Legends için turnuva davetinde bulunmuştu.

Pac-12 bundan daha düzenli ve uzun vadeli bir espor organizasyonu planlıyor gibi gözüküyor, tabii yine de pek çok detayı değerlendirmesi ve bazı engelleri aşması gerekiyor.

Pac-12’nin düzenleyeceği bu müsabakada hangi oyunlara yer vereceğine henüz karar verilmedi. Ama bu oyunlardan birisinin Riot Games’ten League of Legends, bir diğerinin de Blizzard’dan Heroes of Storm olabileceği söylentiler arasında. Çünkü Pac-12’ye dahil olan üye okullarının eSpor takımlarının büyük bir kısmı bu iki oyunda pek çok birincilik elde etmişti.

Kaynak: Daily Dot