Playstation sonunda PS4 ile diğer rakip konsolların aynı anda oynamasına izin vermeme duvarını yıkıyor.

Bugünden başlayarak cross-platform betası Fortnite için açılıyor.

Oyun endüstrisinden ve hayranlardan aldıkları yoğun baskıların ardından PS4 kullanıcıları nihayet Nintendo Switch ve Xbox One kullanıcılarıyla birlikte oyun oynayabilecek.

Bu tarihi an sadece PlayStation için değil tüm oyun severler için. Artık tüm konsol oyuncuları birlikte oyun oynayabilecek. PC, iPhone, iPad ve Android oyuncuları da buna katılacak.

Sony Interactive Entertainment Yöneticisi John Kodera bugünkü blog haberinde bu haberi bizlerle paylaştı. Açıklama şöyle:

“Uzun süren ve karışık değerlendirme sürecinin sonunda, SIE, seçilmiş 3. parti içerikler için cross-platform desteği vermeği kararlaştırdı. PS4 oyuncularının bu güncelleme için sabırsız bir şekilde beklediğini biliyoruz ve topluluğun bu duruma çözüm üretirken sürdürdüğü sabrı için teşekkür ediyoruz.

İlk adım ise bugünden başlayarak Fortnite’ı cross platform oyunayışa sunmak olacak. İlerleyen zamanlarda PS4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows ve Mac sistemleri takip edecek. Beta sürecini cross-platform oynanışın en iyi şekilde PS4’te sağlanması için bir test süresi olarak görüyoruz ve kullanıcı deneyimlerine hem teknik hemde sosyal perspektifte bakacağız.

24 yıl boyunca PlayStation perspectifinde özel en iyi oyun deneğimini hayranlarımıza sunduk. Bugün bazı oyunların toplulukları cross-platform deneğimini oyunculara büyük bir değer ekliyor. Bunu tanımamızla birlikte, sunduğumuz PlayStation deneğiminin kullanıcılarımız için aynı kalmasını sağlamak için iş mekanikleri analizini tamamladık ve gelecek için plaformu açmayı umuyoruz.

Bu SIE için büyük bir politika değişimini temsil ediyor ve bu değişikliği tüm organizasyonda desteklemek için planlama sürecindeyiz. Topluluğu paylaşabileceğimiz daha fazla detay -beta sürecinin zaman çizelgesi dahil- olduğunda bilgilendireceğiz ve bu diğer oyunlar için ilerisini simgeliyor.”

Haber, Fortnite’ın 6. Sezonu’nun başlangıcından -herkes yeni sezonun battle pass’ine para öderken- önce geldi. Eğer insanlar yeni Battle Pass’i Nintendo veya Microsoft‘tan almak yerine PlayStation‘dan alırsa PlayStation için büyük bir para demek.