Geçtiğimiz hafta içerisinde Blizzard Headquarters’da bir araya gelen dünyaca ünlü Hearthstone oyuncularına yapılan ilk gösterimin üzerine; Yahoo!Esports, oyuncularla ufak röportajlar gerçekleştirdi. Yeni eklenti paketi üzerine oyuncuların düşünceleri şu şekilde.

Dan “Frodan” Chou: Çok güçlü mitik yaratıkların üzerinden deste olusturma stratejisine bayıldım. Aynı zamanda bu oyuncuları tamamen yeni desteler yapmaya iten bir etken. “Şimdi Şu rastgele Tanri kartini alayım da artık Tanrı kartlı bir control warrior yapayım.” denemeyecek. Büyük ana bir strateji üzerinden, oyun sonunda oyunu kazandıracak kuvvette bir kart gelecek olması iyi bir değişiklik. Oyunun farklı manevra alanlarını kullanmaları iyi ve aynı zamanda bu World of Warcraft’taki gibi yeni bir raid değil, yeni bir oyunu oynama şekli. Aynı zamanda geliştiriciler bazen işlerini yaparlarken oyunun olusturduğu evrenden kopuklukları olur burada o olmuyor. Geliştiriciler Hearthstone’un köklerinin farkında ve geliştirirken bu temayı bu şekilde sunmaları da eklenti paketini daha ilgi çekici hale getiriyor. Validated Doomsayer bunun güzel bir örneği mesela.

Brian “BrianKibler” Kibler: Bence bu set gerçekten çok hoş görünüyor. C’thun gibi üzerine tüm destenin kurulabileceği bir kart görmek heyecan verici. Eski kartların Old Godlar tarafından bozulmuş versiyonlarını da görmek hem bizlerin içindeki eski kartların nostalji hissini uyandırıyor hem de yeni bir şeyler denemenin keyfini veriyor.

Andrey “Reynad” Yanyuk: Açikçasi C’thun çok fantastik bir kart. Bir çok deste için bir çok archetype destenin önünü açmis olacak. Sadece tek kartla ölümcül bir druid combosu sergileyebilecek güçte bir kartın oyunda olacak olması farklı olacak. Üstelik bu kartın oyuna gelmesi için oynadiginiz kartların şu an hiçbiri zayıf kartlar değil. 3 manaya 3-4 son derece kabul edilebilir statlar. 2 mana 2-3 de öyle.

Jason “Amaz” Chan: Kartların oynanabilirliğine bakarsak bir çok kartı oynamak eğlenceli, fakat eski kartlara baktığımızda tabi ki daha güçlü kartlarin bulundugu gerçegi var. Aslında yeni bir set yaratmanın arkasında her zaman daha güçlü daha daha güçlü kartların yaratılması gerektiği gibi bir motivasyon bulunmuyor zaten. Bir set yaratmanın arkasında farklı seçenekler sunmak, farklı oyun stilleri yaratmak ve oyuncuları eğlendirmek yatar. Gün sonuna baktığımızda turnuvalar Hearthstone oyunun sadece bir parçasıdır. Validated Doomsayer’i ele alalim mesela. 5 manaya 0-7 statlar sonradan 7-7 statlara dönüşebilse bile kötü bir kart izlenimi veriyor ama oynaması süper eglenceli olacaktır. Arena’da böyle bir kartla karşılaştığınızda bu daha önce hiç başıma gelmemişti diye düşündürtecektir. Bir kartin oynanamaz olması veya rekabetsel arenada kullanılmıyor olması o kartın eglence değerini düşürmez.