Dünyanın en büyük oyun fuarlarından biri olan Gamescom’da ESL tarafından organize edilen PUBG etkinliğinde Team Bosphorus adına can sıkıcı olaylar yaşandı.

Turnuvanın ilk günü, oyunun da Erken Erişim’de olmasının verdiği teknik hatalar turnuva işleyişini oldukça etkiledi. Team Bosphorus oyuncularından Yusuf “Mirliva” Aydın ve Cem “Mithrain” Karakoç’un birinci dereceden etkilendiği bu sıkıntılarda, Mirliva oyunu kısıtlı görüş ve düşük performansta oynamak zorunda kaldı. Mithrain’in ise Solo oynanan ilk günün üçüncü oyununda kulaklığına ses gelmedi, ancak oyun durdurulmadı. Turnuva yetkililerinin “Yapacak bir şey yok, böyle devam edeceksiniz” tavrı ise turnuvanın eşitlik ilkesine aykırıydı.

İkinci günün finali ise daha olaylı geçti. Ferit “wtcnn” Karakaya ve Cem “Mithrain” Karakoç’un birinci olduğu ilk oyun sonrası, ikili, isimlerini Leaderboard’da en üste yazdırdı. İkinci ve üçüncü oyunda bekledikleri performansı gösteremeseler de gün sonunda Cloud9 ile aynı puanı alıp ilk 3’e girmeyi başardılar. İşler de tam bu noktada tuhaflaştı.

Wtcnn’ın yayında anlattığı kısma göre; önce ikili maç sonunda ikinci takım olarak sahneye çıkarıldı, sonra bir ESL görevlisinin yanlarına gelmesiyle durum değişti. ESL hakemi turnuva kurallarına göre üçüncü olan Cloud9 takımının son maçtaki performansı göz önüne alınarak ikinci olması gerektiğini belirtti. Sonrasında wtcnn ve Mithrain ikilisi üçüncü olarak ödüllerini aldılar.

Öncelikle, oyun sonu Leaderboard’ı şöyle:

Burada Cloud9 takımı ile Team Bosphorus arasındaki tek fark 27 saniye ile ortalama olarak alanda kalma süresinin Team Bosphorus’ta daha fazla olması. Zaten ikinci olma sebepleri de ESL’in oluşturduğu Leaderboard’a göre bu. Hatta wtcnn & Mithrain ikilisini ikinci bile duyurdular. Alt resimdeki ikinci tweet, an itibariyle silinmiş durumda.

Ancak sonrasında bir kural sonrası ekip üçüncülüğe düşürüldü. Turnuvanın ESL sayfasında kurallar sekmesine erişim ise nedeni bilinmeyen bir şekilde mümkün değil. ESL, yaptığı etkinliklerle göz dolduran, kuralları, etkinlikleri, disiplini ve çalışkanlığı ile özellikle Dijital Sporlar ekibinin kurucu kadrosunun uzun süre Almanya ofisi ile birlikte çalıştığı bir marka olarak, ortaya çıkardıkları bu amatörlüğü gerçekten anlayabilmiş değiliz. Umarız bundan sonra ESL ana ofis dersine daha iyi çalışır. Almanya dışında yürütülen operasyonların bir şekilde sorun yaşaması ve fiyaskolara imza atmasını normal karşılayabiliriz fakat ana ofisin böyle bir tutum içinde olması büyük ESL isminin geleceği hakkında endişelenmemize sebep oluyor.

Kurallara birinci elden bir erişim sağlayamıyoruz. Ancak, aynı kurallara göre, birinci günde Cloud9 takımından bir oyuncu, 5.liği hayatta kalma süresi ile elde ediyor. Konuyla ilgili takım üyelerinin sosyal medyada paylaştıkları yorumlar ise şöyle:

Dünyaca ünlü dotesports’un da dikkatini çeken bu konu sonrası, ESL PUBG Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile sıralamanın nasıl belirlendiğini paylaştı.

@ESLPUBG: “Dünkü Duo TPP turnuvasında yaşanan tiebreaker durumunda neler olduğunu açığa çıkarmak için, sıralama sistemimizin işleyişi budur:

  1. Toplam Puan (Sıralama puanı + Öldürme puanı)
  2. Toplam Sıralama puanı (Eğer ilk madde aynıysa)
  3. Son Maçtaki Sıralama (Eğer ilk ve ikinci madde aynıysa)”

Sorunlar bununla da bitmedi, üçüncü günün turnuvasında, ekibimiz oyunun hatalarına maruz kaldı, bunlardan en önemlisi ise Mithrain’in Wtcnn’ı düştüğü anda kaldırmasına engel olan hataydı. Turnuva ekibinden Sammie, Mithrain’in “Şanssızız” diye yorumladığı tweetin altına gelerek üzgün olduğunu belirtti.

@poopieQueen: “Bütün bu olanlar için tekrardan üzgünüm. Hepiniz bizim topluluğumuzun birer parçasısınız, ve bütün bu olanları duymak kalbimi kırdı”

Yine de, her şeye rağmen toplam puanlarda Mithrain ve Wtcnn diğer tüm katılımcıları geride bırakarak birinci sırada, ancak maalesef önemli sıralamalar gün sonları sıralamaları olduğu için bu tabloda birinciliğin veya ikinciliğin bir önemi yok.

Takımımıza son günde başarılar diliyoruz, mücadele ruhu sizinle olsun!