Rainbow Six Siege 3. Yıl 3. Sezonu nihayet geldi. Acımasız gökyüzü (Grim Sky) ismiyle gelen yeni sezonda bizleri neler bekliyor, neler değişti ve neler eklendi? Hadi göz atalım!

İki Yeni Operatör

Paris Majör turnuvasında tanıtılan iki yeni operatör oyuna eklendi.

Amerikalı atak operatörü Maverick, 3 hız, 1 zırh özelliklerine sahip bir operatör. Operatörün asıl özelliği ise sahip olduğu kaynak makinesi ile güçlendirilmiş duvarlara delik açabilmesi. Kaynak makinesinin asıl özelliği delikleri istediği şekilde açabilmesi ve Bandit ya da Mute gibi operatörlerden etkilenmemesi!

Silah seçenekleri AR-15.50 ve M4 olarak sunulmuş. Oyuna gelecek güncellemelerin test edildiği TTS serverlerinde M4 silahi Rainbow camiası tarafından oldukça beğenilmişti, oyuna geldiğinde ise nasıl olacağını zaman gösterecek.

Eklentilerde ise tanıtıldığında gaz bombası ve sensörlü mayına sahip olan operatör henüz çıkmadan bir değişikliğe uğradı. Gaz bombası yerini stun bombasına bıraktı.

İngiliz savunma operatörü Clash, 3 zırh ve 1 hıza sahip bir kalkanlı savunma operatörü olarak dikkatleri çekiyor. Atak tarafında hali hazırda bulunan kalkanlı operatörlere ek olarak savunmaya da bir kalkanlı operatör gelmesi ilk başta tuhaf karşılandı fakat tanıtım videolarında oldukça efektif kullanıma sahip olduğu görülen operatör sıkça kullanılacak gibi görülüyor. Ek olarak belirtmek gerekirse operatör aktif savunma operatörü olarak yer alması (bireysel oyun kurgusu pek mümkün değil Blitz ya da Montaigne gibi) pek mümkün değil. Bunun yerine Clash operatörü ile yanımıza alacağımız bir takım arkadaşımıza oyun içi bilgiler verebiliriz ve iyi bir oyun kurgusu yakalayabiliriz. Operatörün kalkanında elektik ateşleyiciler olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Silah seçeneği olarak P-10C tekli tabancasının yanı sıra SPSMG9 çoklu (2 mermi) ateş edebilen iki silaha sahip.

Eklentiler olarak Impact bombası ve jiletli tellere sahip olan operatör ile iki farklı kullanım mümkün. Duvarları patlatarak ileriye doğru oyun oynama imkanı mümkünken, jiletli teller ile savunulacak alan kapatılabilir ve Clash’in içeride kalması sağlanarak sert bir savunma yapılabilir.

Hereford Base yeniden oyunda

Daha önce oyundan kaldırılan Hereford Base haritası üzerinde yeniden çalışılarak düzenlemeler yapıldı. Haritaya yeni bir merdiven eklenmiş ve yeni bir balkon da eklenmiş durumda. Haritanın dereceli (ranked) maçlarda da olacağını belirtelim.

Frost Elite ve Dört yeni kaplama satışa sunuluyor

JTF2 operatörü Frost nihayet yeni bir görünüme kavuştu. TTS’te oldukça beğenilen Frost Elite paketi artık oyun içerisine de eklenecek. Aynı zamanda oyuna dört adet yeni kaplama da eklenecek.

Consulate haritasında yeni iki bomba alanı

Haritanın Tellers ve Archives bölümlerine iki adet yeni bomba alanı eklendi.

Dereceli maçlar için ek güvenlik!

Son dönemde artan hileleri azaltmak için çabalayan Ubisoft, dereceli maçlar için yeni bir güvenlik önlemi duyurdu. Ubisoft hesaplarının güvenliği için kullanılan iki aşamalı doğrulama sistemini kullanmayan oyuncular artık dereceli maçlarda yer alamayacak. İki aşamaları korumayı aktif eden oyunculara da Thermite paketi verileceği duyuruldu fakat paketin detayları bilinmiyor.

Operatörde ufak değişiklikler

Thatcher operatörünün sahip olduğu EMP bombası artık kameraları iptal edemeyecek.
Twtich operatörünün sahip olduğu drone ise artık daha sesli çalışıyor.

Oyunda fiziksel ve sistemsel değişikler

Güncellemenin en önemli kısmı ise bu alanda olacak gibi görünüyor. Öncelikle kapak (hatch) duvarlarını kapatırken koyulan güçlendirilmiş duvarın animasyonu değişiyor.

AFK oyuncular artık Recruit’e mahkum değil. Oyunun başında olmayan oyuncular için sistem otomatik bir operatör atayacak.

Gelişmiş sohbet sistemi. Geçtiğimiz haftalarda gelen ırkçılık karşıtı güncelleme ile artık sohbet üzerinde ırkçılığa taviz vermeyen Ubisoft daha gelişmiş bir sohbet sistemi duyurdu. Artık istediğimiz kullanıcının mesajlarını gizleyebilecek bir ayrıntılı filtreleme sistemi mevcut.

Silah hizalanması sorunu değiştiriliyor!

Silahların sahip olduğu FOV değerlerinin 50 olması ve bilgisayar kullanıcılarının bu ayarı değiştirebilecek izne sahip olması silahlar üzerinde birtakım problem yaratıyordu. Bu yüzden Ubisoft, silahlara yeni bir recoil sistemi getirdiğini açıkladı. Gelen yeni recoil sisteminin detayları hala kullanıcıların aklında sorular bıraksa da ilk izlenimde sabit bir desene sahip olmaması. Sabit desene sahip olmamasının en büyük avantajı, oyun içerinde mouse üzerinden yapılabilecek herhangi bir makro ayarıyla tepmenin yok edilmemesi olacak.

Yeni güncellemenin detaylarına Ubisoft‘un sitesinden ulaşabilirsiniz.