background-story.2s7Lk

Blizzard’ın merakla beklenen yeni oyunu Overwatch, birbirinden farklı karakterler ile oynamamıza imkan sağlayacak.

Şimdiye kadar, farklı uzmanlık alanlarına sahip, birbirinden değişik 20 karakter duyurulmuş durumda. Bu karakterler arasında bir tanesi var ki, oyunun tanıtım fragmanları yayınlandığı anda, karizmasını da kullanarak, dikkatleri kendi üzerine çekti. Saldırı karakterlerinden birisi olan Reaper, oyun çıktığı zaman sunucularda en çok karşılaşacağımız karakterlerden birisi olacak gibi gözüküyor.

Siyah kostümü, bir kuru kafayı andıran maskesi ve iki adet pompalı tüfeği ile oldukça karizmatik bir görüntü sergileyen Reaper, aslında oldukça standart bir “karizmatik karakter” portresi çiziyor. Yine de bu standart portreden hoşlanmadığımızı söyleyemeyeceğiz.

Eğer sizler de Overwatch yüklendikten sonra ilk olarak bu karakteri seçmeyi planlıyorsanız, oyunun betasında oynamış oyuncuların tavsiyelerini bir araya getirdiğimiz bu yazıyı oldukça faydalı bulabilirsiniz.

Reaper Hakkında İpuçları:

  • Reaper büyük hedeflere karşı oldukça etkili bir  karakter. Tank görevi gören büyük hedeflere, tüfeğinden çıkan tüm saçmaları isabet ettirerek yüksek hasar verip, onlardan gelecek yakın dövüş saldırılarını Wraith Form ile savuşturabiliyor.
  • Reaper özellikle 1v1 dövüşlerde oldukça avantajlı. Bir karakteri tek başına yakalayıp, tüfekleri ile yüksek DPS çıkartabiliyor.
  • Wraith Form “Hapishaneden ücretsiz kaçış kartı” olarak kullanılabiliyor, fakat açık alanlarda buna bel bağlamazsanız iyi olur. Yine de, kaçış yollarına yakın bir Reaper’ı öldürmek oldukça zor bir görev olacaktır.
  • Shadow Step, bir mücadele sırasında düşmana yaklaşmak için kullanılabilse de, bunu mümkün olduğunca yapmamanızı öneriyoruz. Bu yeteneğin en işe yaradığı durumlar, Widowmaker ve Bastion gibi savunma karakterlerinin arkasına geçip, pompalı tüfeklerinizi kullanarak onları infaz etmek olacaktır.
  • Reaper ile Traver birbirine benzer roller oynuyorlar, fakat Tracer ile 1v1 kalmanız durumunda işiniz oldukça zor. Tek başınıza takılıp “sağlığı düşük karakterleri tek tek avlama” stratejinizi fark eden bir Tracer’dan kurtulmak için çok uğraşmanız gerekecek.
  • Eğer karşı takımda bir açık bulamıyorsanız takımınızdan ayrılmayın. Özellikle tank ile birlikte hareket edip, yakın mesafede düşmanları temizleyin. Asıl amacınız, olabildiğince düşmanların yakınına gidip ultimate yeteneğiniz olan Death Blossom ile en yüksek hasarı vermek olsun.
  • Hanzo güçlü bir düşman ve yetenekli oyuncuların elindeyken, takımınız için oldukça sinir bozucu bir isim olacaktır. Reaper olarak ilk önceliğiniz onu hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak olmalı.
  • Zarya ve Reaper oldukça iyi bir ikili oluşturuyor. Zarya tarafından sağlanan kalkan ve ekstra dikkat dağıtıcı yetenekler sayesinde Reaper düşmanlarını rahatlıkla öldürüp, güvenli bir şekilde olay yerinden uzaklaşabilir.

Gördüğünüz gibi Reaper kendi başına oldukça güçlü bir karakter olsa da hızlı bir şekilde takıma uyum sağlamayı da başarabiliyor. Tabi ki bu bilgiler oyunun betasını oynayan oyuncuların tecrübelerinden derlenmiş durumda. Oyun resmi olarak yayınlandığında karaktere ne gibi değişiklikler gelir bilemiyoruz, fakat ana hatlarının çok fazla değiştirilmeyeceğini düşünüyoruz.