Red Bull UK, Birleşik Krallıktaki üniversitelerde esporu destekleyen The NUEL ile bir ortaklık kurduklarını açıkladı.

Ortaklıkla birlikte Red Bull UK’nin önceden başka kampüslerde yaptığı etkinlikler ve başarılarına dayanarak İngiltere’deki üniversite kampüslerinde espor ve dijital spor oyunculuğunu desteklemesi bekleniyor.

Red Bull UK öğrencilerin gerekli ekipmanlara, turnuvalar için gerekli yeterliliğe ve atölye çalışmalarına katılma imkanlarına ulaşmasını sağlayarak esporda kendilerini geliştirmesini sağlamayı amaçlıyor. Yapılacak atölye çalışmalarının ise Londra’da Shoreditch’te bulunan Red Bull Gaming Sphere’de düzenlenmesi planlanıyor. Önceden buna benzer bir etkinlik de LANdon adı altında Londra’da yer alan birkaç üniversite ve The NUEL işbirliğiyle ortaya konmuştu.

The NUEL’in Kurucusu ve Genel Müdürü Josh Williams ortaklıkla ilgili bulunduğu açıklamalarda “Red Bull UK ile öğrencilerin kendisini espor konusunda geliştirmeyi desteklememiz konusunda aynı vizyonu paylaşıyoruz. Onlarla bir ortaklık yoluna girmiş olduğumuz, daha yakın çalışabilecek olma fırsatına sahip olduğumuz ve bu sayede heyecan verici yeni tecrübeler edineceğimiz için çok mutluyuz. Öğrencilerin bu alanda büyümesine, topluluk oluşturmasın ve eğlenmesine yardımcı olacak yeni fırsatlar geliştirmek için Red Bull UK ile çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

The NUEL ve Red Bull UK birbirlerine yabancı değiller, önceden Riot Games Öğrenci Zirvesinde de birlikte çalışmışlardı. Bu atölye çalışmasında yeni nesil öğrenci liderlerini bir araya getirmeye ve eğitmeye odaklanılmıştı.

Öğrenciler Red Bull UK desteğine üniversitelerinin toplum temsilcileri aracılığıyla başvurabilirler.