Farming Simulator oyununu yapan İsviçreli firma Giants Software, 250,000 avroluk bir ödül havuzu hazırlayarak oyun serisini espor endüstrisine sokmaya hazırlanıyor.

Üç oyuncudan oluşan takımların yarışacağı bu karşılaşmada, oyun içindeki eylemleri en iyi hangi takımın gerçekleştirdiği baz alınacak, saman balyalarını yığma, ekinleri düzgün ve zamanında biçmek, gibi.

Başka pek çok oyun da tarım ve hayvancılığın keyifli yanlarını baştan yaratmaya çalışsa da hiçbiri Farming Simulator‘ın yarattığı zirai hayatın bütünlüğünü tam olarak yansıtamadı. FIFA gibi geleneksel spor oyunları her güncellemesiyle yeni roasterlar ve stadyumlar eklerken, Farming Simulator ise yeni traktörler, tarım araçları ve ziraat koşullarını dahil ediyor.

Peki Farming Simulator’ın espor kolu nasıl olacak? 2018 yılında FarmCon’da yapılan şampiyonada oyunculardan, forkliftleri kullanarak bir tarlada yığılı hâlde duran saman balyalarını toplayıp bir tıra yüklemeleri istenmişti. Kulağa oldukça basit gelebilir ama Farming Simulator’daki tarım araçları, gerçek hayatı oldukça iyi yansıtıyor ve onları kullanmak hiç kolay değil, hele ki kısıtlı zamanda başka rakiplerinizle yarışırken.