Formula 1’i takip edenler bilir, Renault serinin en önemli takımlarından birisidir. Fransız takım yıllar içerisinde inişli çıkışlı performanslar sergilemiş olsalar da her zaman gridin bir parçası olmuşlardır. Geçtiğimiz yılın son yarısında bazı hareketlenmeler oldu. Sadece Formula 1 değil, diğer motorsporları dallarının espor ayağında gelişmeler yaşandı. Bunlardan en önemlisi hiç şüphesiz Formula 1 Esports Series oldu.

Oldukça ilgi toplayan etkinliğin final yarışından hemen önce Fernando Alonso bir Espor takımı kurduğunu ve G2 Esports ile işbirliği içinde olacaklarını açıklamıştı. Oyuncularının ise Cem Bölükbaşı olduğunu duyduğumuzdan beri durumu yakından takip edip sizleri bilgilendirmiştik.

Şimdi ise daha büyük bir haber var karşımızda. Çünkü dev bir marka, Renault espor sahnesine girmeye karar veriyor. Bir yarışçı değil, bir yatırımcı değil, koca bir F1 takımı, üretici bir marka kendi adını espor sahnesine yazdırmak için geliyor. Tabi esporun dışında olan markalar için bu sektöre girmek kolay değil. Bu yüzden Fernando Alonso’nun G2 Esports ile anlaştığı gibi Renault’ta Team Vitality ile anlaşarak giriş yapmış olacak.

Takımın öncelikli hedefi Rocket League Championship Series Europe olacak. Ama Formula 1’in resmi şampiyonasına da katılmak için görüşmeler başlamış durumda. Takımın oyuncuları Philip Paschmeyer, Victor Locquet ve Sandro Holzwarth olarak duyuruldu.

Büyük takımların ve isimlerin espor takımlarıyla bir ortaklık kurup bu sahneye adım atması beni oldukça heyecanlandırıyor. Her gelen marka ile bu işin arkasında nasıl bir desteğin olduğunu ve sürdürülebilir olabileceğini gösteriyor. Umarız ki simlasyon dünyası F1 Esports Series aracılığıyla daha çok ilgi çeker ve büyüyerek devam eder.

XIZT, NIP’ten Ayrılıyor, Yerini Dennis Alıyor!