Bir süredir Leauge of Legends oyununun yaratıcıları olan Riot Games’in, dünyaca ünlü spor kanalı ESPN ile 500 milyon dolar değerinde bir anlaşma hazırlığında olduğu söylentileri dolaşıyor.

İnternet üzerinde yayınlanan raporlara göre, dünyanın en büyük spor ağlarından birisi olan ESPN, Leauge of Legends maçlarını canlı olarak yayınlamak için, Riot Games ile doğrudan iletişim kurduğu görülüyor. Milyonlarca dolar değerindeki bu anlaşma sayesinde, Leauge of Legends’da diğer büyük spor dalları gibi, televizyon ve online kanallar üzerinde yayınlanabilecek.

ESPN şu anda NBA’in yayın hakları için yıllık 2.66 milyar dolar ödüyor. Fakat 2013 yılında gerçekleştirilen Leauge of Legends Dünya Şampiyonası finallerinin izleyici sayısı, NBA playoff finallerinden daha fazla izleyiciyi çekmeyi başarmıştı.

eSports-viewers

Şu anda ESPN’in LCS maçlarının özel yayın hakları için mi teklif verdiği belli değil. Fakat özel yayın haklarını alırsa, Twitch ve Youtube gibi büyük isimler LCS pazarından çıkmak zorunda kalır. Şu an Riot Games’in Twitch kanalı en fazla takipçiye sahip ikinci kanal (2.236.157 resmi hesabı takip ediyor) olma özelliğine sahip. Tekil izlenme oranlarında ise, tüm Twitch kanalları arasında birinci sırada.