ESPN‘in haberine göre Riot Games, Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da bulunan takımlara 2017 yılında yeni kurallar getirmeye hazırlanıyor. Bu yeni kurallar oyuncuların 2017 döneminde oynayabilmek için bir çalışan vasfında olmalarını şart koşuyor.

Ayrıca bu yenilikler koç olarak çalışanların kapsanması, oyuncuların sağlık sigortalarının yapılması aynı zamanda çalışanlara emeklilik planı sunmasını zorunlu tutuyor. Eğer bu yenilikler gerçekleşirse eSpor’da profesyonelleşme adına büyük bir adım atılacak.

Bu yenilikler kapsamında oyuncuları bağımsız çalışan olarak ekibine alan takımlar kontratlarını değiştirmek zorunda kalacaklar. Riot Games tarafından takımlara, oyunculara maaş olarak vermesi için verilen paranın minimum miktarının arttırımı da söz konusu olacak gibi gözüküyor. Şuan için ESPN haberine göre Kuzey Amerika’da bir dönemlik oyuncu başına 12.500$ veriliyor. Avrupa’da olan takımlar için ise oyuncu başına 11.250€ veriliyor. Yıllık olarak ise Kuzey Amerika’da bir oyuncu 25.000$ alırken, Avrupa’da bir oyuncu 22.500€ alıyor.