Riot Games bir başka müzikal organizasyona daha imza atarak MTV ile birleşiyor. Müziğin ve E-Sporun birlikte yürüyeceği organizasyonun merkezi ise Singapur.

Riot bu konuda ünlülerle oldukça güzel bir geçmişe sahip. Imagine Dragons ve Pentakill gibi isimlerle yaptığı çalışmalar halen akıllarda.

MTV bu organizasyonla beraber kaybettiği kitleye ulaşmayı planlıyor. E-Spor kitlesini hedef alan MTV, Riot ile bu organizasyona imza atıyor.

League of Legends’in yapımcısı Riot Games, Hyperplay organizasyonu üzerine MTV ile olan ortaklığını duyurdu. Bu Müzik & E-Spor festivali Singapurda Indoor Stadyumunda kendine yer bulacak. Singapur Kültür,  Topluluk ve Gençlik (SKTG) bakanlığı ve Ulusal Gençlik Konseyi tarafından sunulacak olan etkinlik canlı yayın akışlarıyla aktarılıp TV
yoluyla Asya’nın en güneyine kadar ulaştırılacak.

Hyperplay, League of Legends’de bir turnuvaya ev sahipliği yapacak. Birleşmiş Güney Asya Ülkeleri (BAÜ)’nden katılacak 10 ülkenin takımı bu etkinlikte çarpışacak. Bu etkinlik aynı zamanda MTV’nin kendi etkinliği olan Spotlight ile aynı sahneyi paylaşarak keyifli bir müzik etkinliğine sahip olacak. Ulusal, dinsel ve yöresel sanatçılar bu alanda etkinlik gösterebilecek olup 60 dakikalık özel gösterimiyle 21 Ağustosta MTV’de Güney Asyada yayınlanacak.

“Hyperplay ile birlikte oyunculara harika bir etkinlik sunmayı planlıyoruz. Müziğin oyuncu kültürüyle tanıştığı bir etkinlik planladık. İki kültürün yarattığı zenginliği hep birlikte izleyeceğiz. ” şeklinde açıklama yapan Riot Games’ in Çin ve Güney Asya Temsilcisi Johnson Yeh, aynı zamanda umutları olduğunu da belirtti.

Riot daha önceden de müziksel organizasyonlarla iş yapmıştı. “Warriors” isimli parça, Amerikan Rock grubu Imagine Dragons tarafından League of Legends’ ın 2014 Dünya Şampiyonası için yazılmıştı. Tıpkı daha öncesinde “I Bet My Life” isimli parçanın üstünde oynanarak Riot Games’ in başka bir etkinliğinde kullanılması gibi.

Güney Asya’ nın başkan vekili olan Paras Sharma, bu sektörün farkında olduklarının ve sektöre önem verdiklerinin altını çizdi. Sharma’ nın konuya yönelik açıklaması ise “E-Spor, müzik ve MTV arasında sinerjisel bir bağ var. Çok değişik tecrübeler bir araya gelerek yepyeni bir enerji oluşturuyorlar. Bunu tabii ki beslemek isteriz.” oldu.