Riot Games, Rus internet servis şirketi Yandex ile uzun dönem ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Yandex, League of Legends espor içeriğinin Rus Yandex.Efir servisinde Rusça olarak sergilenmesi ve yayın ve videolardan gelir elde edilmesi için özel haklar sunuyor. Rusça LoL müsabakalarının canlı yayınları Yandex oynatıcısı aracılığıyla Riot’ın kendi espor portalından ulaşılabilir olacak. Anlaşmanın finansal boyutu açıklanmadı.

Yandex’le yapılan anlaşma CIS bölgesinde gerçekleşen League of Legends müsabakaların en kıdemlisi olan Continental League (LCL) için de yeni bir gelir paylaşımı sistemi sağlayacak. LCL’de yer alan takımlar reklam gelirlerinden ve sponsorluk anlaşmalarından pay alacak. Açıklamaya göre bu gelişme Yandex’in “Riot Games’in espor yayın ve içerik prodüksiyonu masrafları”nı karşılaması sayesinde gerçekleşiyor.

Riot geçtiğimiz aylarda bölgesel ligleriyle ilgili birçok yeni ortaklık anlaşması duyurmuştu. Ocak ayında U.K. ligi oluşturmak için LVP ile anlaşmıştı. Geçtiğimiz Kasım’da ise yeni ortağı Webedia ile Fransa’da yayınlanacak yeni ligin yapımında birlikte rol alacakları, yayınların da Fransız espor ağı olan O’Gaming TV üzerinden gerçekleştirileceğini açıklanmıştı. Ayrıca Riot, turnuva organizasyonları dahil olmak üzere Çin’deki tüm League of Legends espor işlerini yönetmek için Tencent ile iş ortaklığı yapmıştı.