Wild Card bölgelerinin ve Brezilya’nın önemli takımlarından INTZ Gaming, Red Canids oyuncularından Gustavo “Sacy” Rossi’ye kural dışı teklif (poaching) yaptığı için ceza aldı. Takıma, Brezilya eSpor takımlar birliği ABCDE ve Riot Games tarafından bir oyuncuyu kural dışı takıma dahil etmeye çalıştıkları için ceza kesildi. Bunun bir kural dışı teklif olduğuna inanmayan takım, yine de her iki kurumdan gelen cezayı da kabullendi.

Riot’un yaptığı araştırmalar sonucu suçlu bulunan takım 5000R$ yani 1.500$ civarı bir para cezasına çarptırıldı. Ayrıca takımın sahiplerinden biri olan Rogério Rodrigues de Almeida 10 aylık bir ceza aldı. Almedia, konu hakkında Sacy’nin konuyla alakası olmayan sebeplerden ötürü takım evine geldiğini belirtti. Ayrıca, bir takımın kontratı olan bir oyuncuya takımı dahilinde teklif yapamayacağını bildiğini de ekledi. Almedia, “INTZ bunun bir kural dışı teklif olduğunu düşünmüyor, ancak Riot’un Brezilya Ligi’ni yönetim şekline saygı duyuyor ve cezaya da tamamen uyacaktır.” dedi.

Rogério Rodrigues de Almeida, INTZ’in yanı sıra ABCDE’nin başkanlığını yapıyordu. Riot Games’in verdiği karar ABCDE’nin verdiği karardan bir gün sonra gelmişti. ABCDE, Facebook sayfalarından yaptıkları duyuru ile Almeida’nın görevinden alındığını ve yerine CNB takımından Carlos Fonseca getirildiğini açıklamıştı. Almeida verdiği cevapta, özellikle kural dışı transferler hakkındaki kuralların kendi yönetimi altında alındığı için ABCDE’den gelen karara da tamamen uyacağını söyledi.

Hala INTZ’in masumiyetine inanan Almeida daha iyi bir çözüm olabileceğini belirtti. Bazı kurallara bakış açılarının değiştirilmesinin Riot’a önerilmesiyle eSporun daha tarafsız, yoruma açık, daha stabil ve oyuncuların, takımların, Riot’un beraber yol alabilmeleri için uygun ortamlar sağlayacağına inandığını söyledi.

Red Canids bu olaydan sonra ACBDE’den ayrılma kararı aldı. Kural dışı oyuncu transferi kuralının ihlali şimdiden takımlar birliğini zayıflatmış durumda.

Riot Games’in kural dışı oyuncu transferi kararları takımlar tarafından hoşnutsuzlukla karşılanıyor. En gergin olaylardan biri bu sene Brezilya’nın önemli bir diğer takımı olan Pain Gaming’in başına gelmişti. Riot tarafından gelen benzer bir cezanın ardından takım Riot Games’i dava etmişti. Pain Gaming olayı hala değerlendirilme aşamasında ve karara varılması bekleniyor.