Geçtiğimiz yıllardan beri televizyon dünyasının espora olan ilgisini biliyoruz. Bunun son örneği ise Rocket League’in Dünya Şampiyonası serisinin NBC Sports’ta yayınlanması oldu.

Bu yayın, Rocket League’in ilk televizyon yayını olmakla beraber, sonuncu olacak gibi durmuyor. Rocket League’in yapımcısı Psyonix‘in NBC Sports ile yeni partnerliği, 100.000 dolarlık turnuvanın bir sonraki serisini de televizyonda görebileceğimiz anlamına geliyor.

26-27 Ağustos’ta oynanan finaller Amerika’da NBCSN kanalında, İngiltere, Almanya, Avustralya, Latin Amerika’da ise Syfy kanalında canlı yayınlandı. NBC, konuyla bu kadar ilgilenmesinin arkasındaki sebepleri verdiği röportajda şöyle açıkladı:

“Çok farklı türlerdeki çok farklı oyunlara baktık, Rocket League’de karar kılmamızın sebebi ise şunlar oldu. Öncelikle, güzel bir çıkış yakaladı ve seyirci sayısı sürekli artıyor. İkincisi, içinde biraz spor kanı var, bu da spor seven kitlemizle oldukça uyuşacaktı. Motorsporlar ve futbolun bir araya geldiği bu ortam, bu iki spora ayrı ayrı yer verdiğimiz kanalımıza daha uygun olamazdı.”

Psyonix’in espor başkanı Josh Watson‘un yorumu ise şöyle:

“Rocket League, anlaşılması kolay bir oyun, bu da bütün yaş kitlesine ve espor fanı olan herkese kolayca sunulabilmesini sağlıyor.”

Televizyonda yayınlanmış veya yayınlanacak espor serileri arasında ESPN 2’deki Heroes of the Storm ve TBS’teki Injustice 2 de bulunuyor.

PUBG Anlık Oyuncu Sayısında Dota 2’yi Geçti!