Brezilya futbolunun efsane ismi, iki kez FIFA dünya kupası şampiyonu Ronaldo Luis Nazário, Brezilyalı CNB eSpor kulübünden hisse satın aldı.

Ronaldo’ya Brezilya poker yıldızı André Akkari ve Brezilya Poker Serisinin CEO’su Igor Trafane Federal de dahil oldu. Üçlü, CNB’ye bağlı CGR e-Sports’un %50 hissesini ve haber portalı myCNB’nin bir kısmını elde ederken, geri kalan %50 ve yönetim Cleber “Fuzi” Fonseca ve Carlos “Fury” Júnior kardeşlerde kaldı.

Akkari’nin eSpor’la olan ilişkisi ise geçtiğimiz yılda Brezilya takımının takım evlerini ziyareti ile başlamıştı. Akkari’nin Ronaldo’yla iyi arkadaş olması da, efsanenin konuya dahil olmasını sağladı. Bununla beraber Ronaldo sektöre ilgisiz değildi. Ünlü oyuncu, INTZ’in kazandığı 2016 CBLoL finallerinden önce Temmuz ayında paylaştığı bir gönderide CNB’ye olan ilgisinden bahsetmişti.

Bu hafta Rio de Janeiro’da imzalanan anlaşma Ağustos 2016’dan beri görüşme aşamasındaydı. Bu anlaşma, ilk defa bir sporcunun Brezilyalı takıma yatırım yapmasını içermekle beraber, spordaki trendlerin eSpor’a olan ilgi ve yatırımlarını da bir defa kanıtlamış oldu.

Cortus Gaming Academy Açılıyor