Na’Vi, DreamHack Open Winter’da yarı finale kaldıktan sonra, Aleksandr “s1mple” Kostyliev röportaj verdi. S1mple, takıma yeni katılan Denis “electronic” Sharipov, Gambit’e karşı aldıkları intikam galibiyeti ve Heroic’e karşı karar niteliğinde olan oyundan bahsetti.

Natus Vincere, çalkantılı giden grup etabının açılış maçında Heroic’i yenip, “quintuple-overtime”da Gambit’e kaybetmişlerdi. Ukrayna-Rusya karması olan ekip, Danimarkalılarla tekrardan maç yaptı ve 2-1’lik galibiyet ile yarı finale çıkmayı başardı. Yarı finalde EnVyUs ile karşılaşacaklar.

Na’ Vi yarı finali garantiledikten sonra, Aleksandr “s1mple” Kostyliev röportaj verdi.

  • Electronic ile başlayalım. Takıma uyum sağlayabildi mi?

 Daha önce de bahsettiğim gibi; o tam bir takım oyuncusu. Takımımıza katıldığında, daha önce hiç sahip olmadığımız bir şeye sahip olduk. Gerçekten çok sakin biri. Genelde onunla zorlu durumlarla karşı karşıya geliyoruz. O takımdaki çoğu insandan farklı düşünebilen biri ve gerçekten oyun içinde çok zeki.

  • Ayrıca size bir atış gücü oldu diyebilir miyiz?

Evet kesinlikle öyle oldu ama sadece atış gücü değil, bombaları kullanmayı da çok iyi biliyor.

  • B1ad3’in altında çalışmış birisi olarak, onun electronic’e doğru şekilde rehberlik ettiğini düşünüyor musun?

 Evet. B1ad3, tüm oyunculara taktiksel kısmı çok iyi öretiyor ve gerçekten onunla çalışmış olan herkese çok faydalı oluyor. O da gerçekten çok sakin ve çok akıllı birisi. Bir gün koç olduğunda, dünyanın en iyi koçu olacağına inanıyorum.

  • Bu turnuvadan bahsedecek olursak; electronic ile birlikte çalışmak için fazla vaktiniz olmadı. Nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?

WESG’den önce yaklaşık 1 buçuk haftalık bir kamp süreci geçirdik ve döndüğümüzde üç gün daha kamp yaptık. Birlikte çok çalıştık ve bu, daha iyi olmamızı sağladı. Asıl hedefimiz bu turnuvayı kazanmak değildi. Yeni şeyler deneyip, takım çalışmamızı geliştirmeye çalışıyorduk. Yeni bir diziliş denediğimiz ilk LAN turnuvamız bu ve Major’a katılım turnuvasına hazırlanmak için çok iyi bir fırsat. Umarım Major’a gidebiliriz.

  • Heroic ile oynadığınız ilk maç direkt bir maçtı ama ben Gambit karşısında yaşadıklarınızdan bahsetmek istiyorum. Hobbit, Zeus’la olan geçmişinden ötürü ekstra stresli olduğunu belirtmişti. Sizin tarafınızda da böyle bir şey yaşandı mı?

Kane ve Zeus’a yardım etmeye çalıştım çünkü onların aralarındaki bir rekabet. Gambit kazanmak istedi çünkü Zeus ve Kane olmadan daha iyi olduklarını kanıtlamak istiyorlardı. Zeus ve Kane ise Major’daki durum yüzünden kazanmak istiyordu.

  • Maçta bunu hissettin mi?

Evet, elimden geldiği kadar takım arkadaşlarıma yardım ettim ama umarım biz EnVyUs’ı yeneriz ve Gambit’te mousesports’u yener ve finalde tekrar karşılaşırız. Bu bütün hayranların isteyeceği türden bir maç olurdu.

  • Heroic ile oynadığınız tekrar maçından bahsedelim. Burada ve orada yaşadığınız problemler oldu.Daha önce de oynadığınız Overpass haritasında neler yanlış gitti?

İlk olarak, Nuke haritasını veto ettik çünkü onların en güçlü olduğu haritaydı ve biz Cache haritasına hazırlıklıydık. Onlar da Cache haritasında oynamaktan çekinmiş olacaklar ki, ikinci round’da Cache haritasını veto ettiler. İlk harita Infernoydu ve onlara karşı nasıl oynayacağımızı biliyorduk. Kontrol altına almak bizim için kolaydı. Sonrasında A’dan B’ye adam geçirmeye çalıştık ve her alanı tutmaya çalıştık. Pistol Round’unu kazandıktan sonra bizim için işler daha kolay oldu ama ilk silah aldıkları round’u kaybedince, Gambit’e karşı olanların olmaması gerektiğini konuştuk aramızda.

İkinci harita Overpass haritasıydı ve gerçekten oyuna çok kötü başladık ekonomimiz yüzünden. Neden üçüncü round’da “force buy” yaptığımızı bilmiyorum ve yaptığımız round, mid’den gelip bütün planımızı bozdular. Üçüncü harita Train haritasıydı ve ilk yarıyı Terorist tarafında çok iyi geçirdik, sonrasında Pistol Round’u ve ilk satın alma round’unu kaybedince rekabet etmek iyice zorlaştı. Yine de başarabildik. Takım arkadaşlarım gayet sakinlerdi ve kendilerine güveniyorlardı.

  • EnVyUs ile oynayacağınız yarı final nasıl olacak sence?

Onlar çok iyi bir takımlar ve bu turnuvaya çok iyi hazırlandılar. Mousesports’a karşı oynadıkları maçı izledim ve gerçekten T tarafında 13-2 kazanmalarına çok şaşırdım. Tahminimce Nuke ve Train haritasını seçecekler ve bizde başka bir harita seçeceğiz. Gerçekten güzel bir maç olacak. Biz buraya daha fazla oynamak için geldik ve çok çalışıyoruz. Umarım kazanabiliriz.