Disney ve Mars Media dün, SAP’ın gelecek Mars Dota Ligi (MDL) Disneyland Paris Major için resmi analiz ortağı olduğunu duyurdu. Yazılım şirketi, Dota 2 etkinliğini yeni yayın özelliklerini kullanarak destekleyecek. Ortaklık, pazarlama ajansı Lagardère Sports tarafından sağlandı ve finansal şartlar açıklanmadı.

SAP, yayın süresince oyun içi veriyi sağlamak için SAP Hana bellek içi veri taban sistemini kullanacak. Bunu, oyun istatistiklerini veri odaklı görselleştirme start-up’ı Layerth iş birliği ile yapacak.

Bir açıklamada Disney Global Etkinlikler başkanı Aymeric Magne, “SAP, veri analitiği konusunda kesinlikle bir liderdir. Paris’teki birkaç ofis ve biz SAP teknolojisiyle yıllardır çalışıyoruz. Bu ilişkimizi geliştirmek için harika bir adım oldu.” dedi.

SAP için bu ortaklık, şirketin Dota 2 Major ile dördüncü iş birliğine işaret ediyor. Kısa süre önce HIVE Berlin konferansında bir röportajda SAP’ın sahibi ve inovasyon lideri Milan Cerny, espor’un spor içindeki veri kullanarak sporcu performansını geliştiren trendini benimsediğinden bahsetti. “Görünen o ki, espor daha bu işin başında ve veri sayısına bakılırsa yapılandan çok daha fazla potansiyel var.” dedi.