Profesyonel CS:GO dünyasında oyuncuların işlerinden ayrılıp oyunlarına odaklanması, takımdaki yerini korumasına yeterli olmuyor. Bunun en güzel örneği bugün yaşanan transfer ile gözler önüne serildi. Nathieu “Maniac” Quiquerez bugün Titan‘dan ayrıldı ve yerine Kinguin’den -yeni adı ile Gamers2– Belçikalı Adil “ScreaM” Benrlitom geldi.

Gamers2’nin kaybını ise ScreaM’in kendi yaptığı açıklamalar ve organizasyonun yaptığı açıklamalar arasındaki çelişkiyi gösteriyor. Takım menajeri olan Jamie “z1n0” Bach’ın son turnuvadan sonra yaptığı açıklamalar, takım içi anlaşmazlıkların olduğunun farkında olduklarının ve bunun üstesinden gelmek için ellerinden geleni ortaya koyacakları yönündeydi.

Fakat bu transferden sonra z1n0 bir açıklama daha yaptı. Açıklamada z1n0: “Takımdaki problemlerin üstesinden gelmeye çalışıyor olsak da, yeni bir kadro kurmaya başlamaktan kaçınamadık ve bizim bu yönelimimiz Benrlitom’un yeni bir takıma transferi ile sonuçlandı. Benrlitom bu takımda kendi ana dilini konuşacağı için iletişim problemlerinin daha az olacağını söyledi.” dedi.

Her ne kadar Benrlitom kendisinin takımdan kişisel problemlerden dolayı ayrıldığını söylese de hala Gamers2 bünyesinde bulunan oyuncular bir çok farklı ülkeden gelmekte; İsveç, Norveç ve Portekiz. Belçikalı olan Benrlitom’un takımdan ayrılmış olması görülen üzere takımı çok da düzlüğe çıkarmış sayılmaz ancak bu yapılması planlanan birkaç transferin habercisi olabilir.

Titan’ın son birkaç turnuvada almış olduğu başarısız sonuçlar, eski oyuncuları olan ScreaM’i takıma döndürmek için onları ateşleyen ilk şey olabilir. Bu arada şunu da unutmamak lazım, Quiquerez CS:GO’ya odaklanmak için işinden ayrılalı çok da zaman olmamıştı. Bu kararı vermesine neden olan şey ise Richard “Shox” Papillon ve Edouard “Smithzz” Dubourdeaux ikilisinin EnVyUs’tan Titan’a transferi olmuştu.

Maniac, Facebook’ta yaptığı açıklamada ise ScreaM’in gelişini ve kendi yerini dolduracağını doğruladı ve şunları söyledi: “Kabul edelim, Benrlitom bu işi benden çok daha iyi yapıyor”. Quiquerez bu işte kalacağını ve yeni bir takım arayacağını da sözlerine ekledi.