Amerikan sporunun son zamanlardaki en büyük iki ismi hızlı gelişen espor organizasyonuna yatırım yaptı.

Profesyonel spor oyuncuları espora hızlıca dahil olmaya başladılar. NRG eSports bugün üç büyük yatırımcıyı açıkladı.

Emekli NBA oyuncusu ve Inside the NBA analisti Shaquille O’Neal ve New York Yankees oyuncusu Alex Rodriguez, League of Legends ve Counter-Strike’ta takımları bulunan NRG eSports’a yatırım yaptı. Chicago White Sox oyuncusu Jimmy Rollins de organizasyona yatırımda destek verdi.

Daily Dot’a konuşan NRG’nin başkanı Andy Miller, “Bu boşluğun dolmasında yardımcı olacaklarını düşünüyoruz” dedi. “Hepsi geleneksel spor dünyasından geliyorlar. Onlar da profesyonel olduklarında oldukça gençtiler, aynı bizimkiler gibi.”

Miller, Shaq, Rodriguez ve Rollins’in NRG’yle direkt temas kurduğu söyledi. Rollins halihazırda bir League of Legends oyuncusu iken, O’Neal bir süredir geçtiğimiz yıl ELEAGUE turnuvasını duyurduğu Turner Sports aracılığıyla oyunculuk ve espor alanında bulunuyordu. Kendisi aynı zamanda Miller ile beraber Sacramento Kings’in sahibi.

Miller süreç hakkında şöyle konuştu, “O (Shaq) bir süredir ortalıklarda dolanıyordu. CES zamanında hoşuna gitti ve ‘Ben varım, hadi yapalım’ dedi.”

“O dünyanın en büyük çocuğu ve hem takımlara hem oyunculara yüksek miktarda enerji ve eğlence getireceği aşikar”

NRG Esports yönetim takımı oyunculara yeni yatırımcıları dün gece söyledi.

“Bize mi yatırım yaptılar?!” gibi tepki verdiklerini belirten Miller, Kore Ligi oyuncuları Jung “Impact” Eon-yeong ve Lee “GBM” Chang-seok’a Rodriguez ve Rollins’in kim olduğunu söylediğinde daha çok şaşırdıklarını söyledi. “Hepsi onlarla tanışmak için can atıyor ve sadece Shaq’le takılma düşüncesi bile hoşlarına gidiyor”

NRG Esports organizasyonu espor alanında yeni sayılabilecek bir takım. Şu anda en büyük iki espor liginde de takımları var: League of Legends’te Kuzey Amerika’nın en yüksek profesyonellik seviyesinde oynayan takımları ve bir Counter-Strike: Global Offensive takımlarına sahipler. Yeni yılda yeni oyunlar için de gelişmeyi umuyorlar.

Miller bu üç sporcunun ideal ortaklar olduğunu, çünkü genç sporcuların karşılaştığı baskılarını anladıklarını söyledi.

“Alex en genç profesyonellerden biri, çok iyi bir bakış açısı var. Harika, çünkü bunu Galen “Moon” Holgate’in yaptığı yaşta yaptı, ve muhtemelen aynı yollardan geçtiler.”