SK Gaming BLAST Pro Series Kopenhag final maçında geriye düştükleri maçta Astralis’i 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Serinin ilk haritasını seçen taraf SK Gaming oldu ve Brezilyalılar Mirage‘in CT tarafında hızlı bir şekilde 2-0 öne geçti. Daha sonra Astralis Andreas “Xyp9x” Højsleth ve Peter “dupreeh” Rasmussen 2v3 durumunu kendi lehlerine çevirmeyi bilerek durumu 2-2‘ye getirdiler. SK Gaming ekonomisini düzelttiği anlarda bile oyunu eline geçiremediler çünkü Danimarka’lılar gittikçe azalan round’ları birer birer kazanarak 9-4 üstünlüğü yakaladılar.

İşte tam da bu sırada dupreeh’in tek kişilik şovu başlamış oldu. 24 yaşındaki ilki connector’de smoke içinden aldığı çifte AWP kill’i yardımıyla olmak üzere 1v3, diğeri de B site’da 1v4 olmak üzere yaptığı clutch’larla takımını devre arasına 7 sayı önde sokmayı başardı.

Astralis ikinci yarıya tabanca turunu kazanarak başladı ve rakibinin üzerindeki baskıyı arttırdı ancak SK Gaming Gabriel “FalleN” Toledo’nun nazikçe aldığı 4 kill ile birlikte çabuk bir geri dönüşe imza attı. Bu durum Brezilyalılar için aradaki farkı kapatacak ve 7 turu üst üste kazandıracak muhteşem bir serinin başlangıcıydı.

Tam da hataya yer kalmamışken Astralis takım savunmasını sıkılaştırarak turları kazanmaya başladı.  Her ne kadar FalleN SK Gaming’i oyuna ortak olmanın eşiğine getirdiyse de 1v2 durumda temiz bir atışı kaçırarak Xyp9x’in 4 kişiyi öldürüp bitirici darbeyi vurduğu son turu Astralis kazanarak ilk haritayı önde bitirdi.

Inferno haritası da Mirage’dakine benzer şekilde başladı. SK Gaming 2-0 öne geçtikten sonra farkı açması gerekirken hazırlıksız yakalandılar. Astralis bu şansı iyi kullanarak öne geçmeyi başardı ancak SK Gaming oyun ellerinden kayıp gitmeye başlayınca taktik değişikliğine giderek oyuna daha sıkı tutundu.

Brezilyalılar ilk devrenin geri kalanında banana’nın kontrolünü elde tuttular ve Markus “Kjaerbye” Kjærbye ile Dennis “dennis” Edman’ın kazandığı iki tur haricinde Astralis’i defansta kalmaya mahkum ettiler.

Durum 5-10 olduktan sonra Astralis tabanca turunda B’ye ayrılarak başarılı bir şekilde girdiler ve bundan sonraki anti-eko turlarını da kazanarak aradaki farkı ikiye kadar indirdiler. Ancak SK Gaming silah satın aldıktan itibaren bir başka seri yakalayarak 16. turu kazanana kadar bir daha durdurulamadı.

Son harita olan Cache, SK Gaming’in ortaya ve B’ye iki koldan saldırmasıyla başladı ancak B site’a girdikleri anda dupreeh’in aldığı 3 skor ile SK Gaming’in planı suya düştü. Bu dakikadan sonra SK Gaming’in yaptığı hiçbir şey Danimarkalıları durduramadı ve skor 9-0 Astralis lehine oluştu.

Taktik bir moladan sonra nihayet SK Gaming tabancaların verdiği hareketlilikten faydalanarak bir tur kazanmayı bildi. Kazanılan bu tur Brezilyalılar için büyük bir serinin başlangıcı oldu ve ilk devre 9-6 sonuçlandı.

Momentumlarını ikinci devreye de taşıyan SK Gaming oyuncuları ilk 5 turun 4’ünü kazanarak durumu 10-10 eşitlediler. Bu noktadan sonra Astralis reaksiyon gösterdi ve şampiyonluk sayısına kadar ulaştılar ancak SK Gaming panik yapmayarak ve 30. turda FalleN’ın aldığı 3 skor ile birlikte durumu beraberliğe getirdi.

Uzatmalara SK Gaming defansif şekilde CT’de başladı ve 2-1 öne geçti. Daha sonra T tarafında da serisini bozmayarak 2 turu kazandı ve maçı 19-16, seriyi de 2-1 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Almanya’nın Yeni Espor Ortaklığı: ESBD