7-11 Eylül tarihleri arasında Ukrayna’nın Kiev kentinde düzenlenen SL i-League StarSeries geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 16 takımın boy gösterdiği turnuvada, başlamadan önce birçok takım değişikliği yaşandı.

Brezilyalı ekip SK, oyuncusu fer‘in yokluğunda turnuvaya katılmama kararı aldı. Ninjas in Pyjamas takımında bileğinden sakatlanan pyth yerine eski oyuncuları Maikelele kadroda yer aldı. Ardından Fransız ekip EnVyUs, NBK-‘nin turnuvada oynayacağından ötürü yerine SIXER‘in oynayacağını duyurdu. Yaşanan bir başka değişiklik ise turnuvanın oynanılacağı yer oldu. Normalde Çin’in Nankin şehrinde düzenlenecek olan turnuva Çin’de yapılacak G20 Zirvesi nedeniyle şehir değiştirdi. Bunlara ek olarak Amerikan ekibi Team Liquid ve İsveçli ekip fnatic‘in yerine Hellraisers ve GODSENT turnuvaya dahil edildi. Yaşanan onca değişiklikten sonra Team X takımı farklı bir takıma dahil olarak Heroic adını aldı. Son olarak OpTic Gaming ve Immortals yerine Cloud9 ile Flipsid3 Tactics turnuvaya dahil oldu. Turnuvayı yeniden düzenlediğimize göre artık neler yaşandığına bakabiliriz.

A Grubu

Ninjas in Pyjamas, Team Dignitas, Hellraisers ve GODSENT‘ten oluşan grupta Yaşanan tek sürpriz GODSENT‘in gruptan çıkamaması oldu. İsveçli ekip NiP kazandığı iki maç ile gruptan lider çıkarken Dignitas ekibi 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile gruptan ikinci olarak çıktı.

B Grubu

G2 Esports, Flipsid3 Tactics, FaZe Clan ve MVP Project‘ten oluşan grubun favorisi G2 idi nitekim Fransız ekip grup maçlarında üst üste aldığı iki galibiyet ile lider çıkmayı başardı. Fransız ekibi takip eden Flipsid3, FaZe’ye karşı farklı kaybettiği grup maçının ardından kendini toparladı ve iki galibiyet almayı başardı.

C Grubu

Heroic, Astralis, TyLoo ve Na’Vi takımlarından oluşan grupta şüphesiz heyecanlı maçlar bizi bekliyordu. Bir tarafta son günlerde çok iyi bir çıkış yakalayan Heroic takımı diğer tarafta çok iyi kadroya sahip olan Na’Vi ve Astralis takımları. Na’Vi, daha önce yaptığı kadro değişikliği ile Zeus yerine s1mple’nin takıma dahil olduğunu duyurmuştu, hayranlarında tepki gören bu hareket Na’Vi için çok büyük bir sorun yaratacaktı. Gruba damgasını vuran ekip Heroic oldu ve üst üste iki galibiyet alarak liderliği garantiledi. Astralis, Na’Vi ve TyLoo arasında geçen ikincilik mücadelesinde Na’Vi yerle bir oldu. Grupta galibiyet alamayan ekip, sonuncu olarak ev sahibi olduğu turnuvaya veda etti. TyLoo ve Astralis arasında devam eden mücadeleyi Danimarkalı ekip Astralis kazandı ve gruptan ikinci olarak çıkmayı başardı.

D Grubu

Cloud9, Team EnVyUs, Virtus.pro ve VG.CyberZen‘den oluşan sonuncu grupta olaylar tıpkı C grubu gibi işledi. Cloud9‘nın liderliği takip eden Team EnVyUs gruptan çıkmayı başarırken, Polonyalı ekip Virtus.pro berbat bir performans göstererek galibiyet elde edemeden gruptan sonuncu olarak turnuva veda etti.

Finaller

Finaller

Finallere damgasını vuran isim İsveçli ekip NiP oldu. pyth yerine Maikelele ile turnuvaya katılan ekip çok kaliteli bir oyun sergileyerek geriye düştüğü maçları bile kurtardı. Uzun süredir taraftarlarını üzen ekip nihayet taraftarlarını sevindirmişti. Çeyrek finalde karşılaştıkları Astralis ekibini 1-0 geriye düşmelerine rağmen 2-1 yenen NiP, ardından harita kaybetmeden üst üste 4 haritadan galip ayrıldı ve şampiyon oldu. Öte yandan G2’nin çıkışının devam ettiğini açıkça görebiliyoruz. Bir sonraki büyük turnuvada bakalım hangi sürprizler ve sorunlar baş gösterecek.

Ödül dağılımı şu şekilde oldu:

1. NiP – $130,000
2. G2 – $50,000
3-4. dignitas – $25,000
3-4. Cloud9 – $25,000
5-8. Heroic – $10,000
5-8. FlipSid3 – $10,000
5-8. Astralis – $10,000
5-8. EnVyUs – $10,000
9-12. GODSENT – $4,500
9-12. VG.CyberZen – $4,500
9-12. FaZe – $4,500
9-12. TyLoo – $4,500
13-16. Natus Vincere – $3,000
13-16. MVP project – $3,000
13-16. HellRaisers – $3,000
13-16. Virtus.pro – $3,000