Amerika’da Missouri eyaletinin Columbia şehrinde yer alan, kadınlar için açılan ilk okul olan Stephen Koleji burs imkanlarıyla desteklenen bir eSpor okul takımı kuracaklarını duyurdu. ESPN’in aktardığına göre bu program 2017’nin son baharında devreye sokulacak ve takım Overwatch oynanan Tespa Collegiate Series‘de boy gösterecek. Stephen Koleji websitesinde Overwatch “çeşitli ve güçlü kadın karakterlerinden dolayı seçildi.” dedi.

Ülkenin genelinde karma eğitim veren diğer kolejlerde de benzer programlar hayata geçiriliyor. Bu ayın başlarında, Utah Üniversitesi League of Legends eSpor takımı kuran ilk Power Five okul oldu. Son zamanlarda Kentucky’de ki Pikeville Ünivesitesi ve Şikago’da ki Robert Morris Koleji eSpor burs programları açan okullardan oldular.

Stephen Koleji tamamen kadınlardan oluştuğu için Overwatch takımı da sadece kadınlardan oluşacak. Böylelikle ilk tamamen kadınlardan oluşan kadın öğrenci takımı da olacaklar. Cinsiyet ayrımı olmamasına rağmen tamamen kadınlardan oluşan eSpor takımları, özellikle Counter Strike’ta varlıklarını sürdürüyorlar. CLG Red’in (tamamen kadınlardan oluşan bir Counter Strike takımı) oyuncusu Stephanie Harvey, kadınlar için yapılan ligleri ve turnuvaları nihai hedef olması yerine, yüksek seviye mücadeleci oyunlarda cinsiyet eşitliği için bir basamak olarak görüyor. Team Karma’nın yedek oyuncusu Heather “sapphiRe” Garozzo ise, basamak ifadesini tekrarladı ve ekledi, “Günün birinde, tüm lig ve turnuva organizatörlerinin sadece kadınlar için etkinlik yaptığını görmek istemiyorum… Bir kadının birinci seviye veya ikinci seviye bir takımda oynamasını arzuluyorum, ancak sahnenin erkek katılımcı havuzundan daha küçük olmasından dolayı zaman alıyor.”

Yetenek havuzunu büyütmenin bir yolu da sadece kadınların okuduğu okullardaki öğrencileri ligler vasıtasıyla bir araya getirmek olabilir: “Bizim görevimiz kadının her hangi bir uzmanlıkta veya çevrede seçimler yapabileceği ve başarabileceğini sağlamak. Bu bizim görevimiz. Bunu neden eSporda yapmayalım ki? Bize “Hadi bunu deneyelim” diyebileceğimiz, yapılacak yeni şeyler için istek ve kapasitemiz var. Bakalım, kadınların bazı açılardan engelleri aşma fırsatı bulacakları bir ortam sağlayabilecek miyiz.”

Stephen Koleji Overwatch takımı 6 as, 6 yedek olmak üzere 12 oyuncu alacak. Seçilen öğrenciler kısmı burslar elde edecek ve Ulusal Üniversitelerarası Atletizm Birliği’nde mücadele eden diğer Stephen öğrencileriyle aynı haklara sahip olabilecekler. Seçmeler bu yaz başlayacak.

HTC 2v2 Duo’nun Yeni İkilisi Açıklandı