Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Riot Games, Kuzey Amerika LCS takımlarına adeta yargı dağıtmıştı. 3 takım yöneticisine oyunculara ödeme yapmama durumundan dolayı takımı devretme cezası vermişti. Olaya adı karışan takımlardan biri olan Team Impulse’un nişancı rolündeki oyuncusu Brendan “Mash” Phan süreç hakkında açıklamalarda bulundu. 2 aylık maaş aldıklarını ve diğer 2 aylık maaşın ellerine geçmediğinden bahseden oyuncu; bahar sezonunun ilk çeyreğinde birşeylerden şüphelenmeye başladığını ve Riot Games’le iletişime geçtikten sonra ödemelerin yapıldığını belirtiyor.

“Yedek oyuncularımız, koçlarımız her hangi birşey alamayan çalışanlardan. İlk olayın ardından Riot ile yakın bir iletişim halindeydim.” diyen oyuncu yapılan isteklerin TiP tarafından gerçekleştirilmediğine ve benzer bi durumu Good Game University takımında da başına geldiğine değiniyor. Alamadıkları paraları geri alabileceklerini üstünkörü bir şekilde de dile getirdi. Sözlerine “Para konusun hakkında çok güzel haberler aldık.” ekleyen oyuncu devamında ise detay vermeden Riot’un elinden gelenin en iyisini yaptığını belirtiyor.

Mash takıma geçtiğimiz Ocak ayında Team Coast’tan transfer olarak katıldı. Team Coast’ın LCS hakkını RNG’ye satmasının ardından Team Impulse’a transfer olan oyuncu “TiP’in LCS hakkını satmayı istemesi bir sır değildi. Takıma katılma sebebimde Challanger Series’de zaman kaybetmek yerine LCS’te olmayı istememdi. En büyük üzüntüm ise küme düşüyor olmak.” Açıklamalarını da sözlerine ekledi.

Impulse sezona beklentilerin üstünde bir giriş yapmıştı ama sezon sonuna doğru tabloda aşağı sıralara düşmeye başlamışlardı. Takım yaz mevsimi için yapılan yükselme turnuvasında küme düşmekten kurutlmuştu ama bu yaşanan son gelişmelerden sonra takım sahibinin takımı satması gerek. Tabi bu arada oyunculara ne olacağı ise ayrı bir muamma… Takımı kim alacak? Oyuncular kadroda tutulacak mı? Eğer tutulmazlarsa bu oyunculara ne olacak? Bu soruların cevabını bizim gibi Mash’te bilemiyor. “Söylemesi zor. Şu an benim için bir bekleme oyunu.” cümleleri ile noktalıyor.