League of Legends’ın 6. sezonuna yaklaşırken Şampiyonluk Ligi takımları yavaş yavaş akıllarında nelerin olduğunu bizlere duyurmaya başladı. Team Turquality geçen sezon istenilen performansı veremedi. Bundan dolayı takım yeni oyuncu arayışına Kore’den başlamış.

Bildiğiniz üzere Türkiye’de eSpor inanılmaz derecede hızlı büyüyor. League of Legends arenasında Dünya Finallerine gidebilme şansı, diğer bölgelere göre aylık gelirin daha fazla olması gibi sebepler bu büyümeyi daha da hızlandırıyor. Tek sorunumuz ise profesyonel arenada oynayacak oyuncu bulamamamız. Eski oyuncular kadar kaliteli oyuncu bulması gerçekten zor bir bölgeyiz ama arada istisnalar yok değil. Bu istisnalardan biri Team Turquality’de bizlerle buluşan Zergsting.

team_turquality_logo_hd

Gosugamers’a konuşan Team Turquality’nin sahipleri Cem Taşkıran ve Sertan Kay, Kore’de eSpor arenasının çok zorlu olduğunu ve bir kariyer yapmak isteyen Koreli oyuncuların Türkiye’de bir şanslarının olduğunu hatırlatıyor. Ayrıca Türkiye’de başarılı olmaları oyuncuları dünya arenasına da taşıyacağını söylüyor. Koreli takımlarda olduğu gibi kazanılan ödül parasının bir kısmının alınmayacağını ve onun sadece oyunculara ait olduğunu söyleyen Sertan Kay gelecek oyuncalara ek bir güvence de vermiş.

Beşiktaş’ın ve Team Turquality’nin bu Koreli oyuncu atağı Türkiye arenasını nasıl etkileyecek göreceğiz. Sizlere gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.