Tencent, PUBG Mobile turnuva sistemi için 5 milyon dolarlık bir ödül havuzu bulunduğunu açıkladı; bunun ardından 2020 yılında küresel rekabetin yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak üç yeni ligin de duyurusunu yaptı. Duyuru 1 Aralıkta biten Fall Split Uluslararası Finalinin ardından yapıldı.

2019 yılında dünya genelinde 600 milyondan fazla indirmeye sahip PUBG Mobile ve oyunun Çin yapımı versiyonu Peacekeeper Elite’de oyuncuların sezon geçiş biletleri ve karakterler için kozmetik ürünler başta olmak üzere yaptıkları harcamalar aylık ortalama 140 milyon dolar. PUBG Mobile ise Mart 2018’de yayına sürüldüğünden beri 1 milyar dolarlık gelir elde edebilen ilk battle royale oyunu oldu.

Newzoo’ya göre PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gibi oyunları bünyesinde barındıran mobil oyun sektörü 2019 yılının sonuna kadar toplamda 68 milyar dolarlık bir gelir elde edecek. Bu ise dünyadaki oyun marketi gelirinin %46’sını oluşturuyor. PUBG Mobile’ın yöneticisi James Yang önceden de duyurulan Güneydoğu Asya Profesyonel Oyuncu Ligi hakkında bilgi vermek için sahneye çıktı ve bununla birlikte Amerika ve Kuzey Asya için de düzenlenmesi planlanan liglerin de haberini verdi.

2020’de yapılacak değişikliklerle Dünya Ligi olarak bilinen yapıda belirli ülkelerden yarışa katılan takımların kendi seviyelerindeki gruplar arasından yükselmesi için daha adaletli bir sistem gelmesi amaçlanıyor.