Yılın en büyük turnuvasına yaklaşık 1 ay kala, The International 2016 ödül havuzu 16 milyon doları geçti. Eğer artış bu seviyede ilerlerse yeni bir rekorun kırılabileceği ön görülüyor.

Geçtiğimiz iki haftada The International 6 ödül havuzu 2 kere çok ani artışlar gördü. Bunlardan birincisi The Immortal Treasure II satışa sunulduğu zaman yaklaşık 1,5 milyon dolarlık bir satış yaparak, ikincisi ise indirimi yeni biten Battle Level Bundle satılarak oldu.

TI6+

14.99 Dolar değerindeki bundle 1 Temmuz’da satışa sunuldu ve haftasonu boyunca sadece Battle Pass sahibi olan oyuncular bundle’ı alma şansına erişti. Battle Level Bundle satışa sunulduğu anda ödül havuzu yaklaşık olarak 14,2 Milyon civarındaydı ve 52 saatten kısa bir sürede 2 Milyon dolarlık bir artış görüldü. Battle Level Bundle her kullanıcı tarafından sadece 1 kere alınabiliyordu ve 50 Battle Level, 2 adet Immortal Treasure I,2 adet Immortal Treasure II ve 2 adet Collector’s Cache içeriyordu. Diğer Battle Pass özel satışlarda olduğu gibi satılan her ürünün %25’i The International 2016’nın ödül havuzunu doldurdu.