PGL Avrupa Minor’ünde kazandıkları galibiyetten sonra Space Soldiers’dan Tugay “TuGuX” Keskin, yakın tarihteki kadro değişiklikleri, ESWC ve Major turnuvalardaki eleme sistemi üzerine  konuştu.

Paris’te 3.-4. bitirdikleri turnuvadan sonra Romanya, Bükreş’teki PGL stüdyolarına  2017 ELEAGUE Major’u elemeleri için yolculuk eden ekip, açılış maçında ALTERNATE aTTaX’ı CT tarafındaki geri dönüşüyle maçı 16-14 kazanarak ilk sınavını verdi bile.

HLTV’nin yaptığı ropörtajda Tugay “TuGuX” Keskin, maçla ilgili yorumunun yanı sıra, harita havuzundan ve etkinlikteki zıtlıklardan da bahsetti.

Buraya LDLC’ye yenilip 3.-4. bitirdiğiniz ESWC’den geliyorsunuz. Turnuva hakkında ne düşünüyorsun, ne yanlış gitti sence?

Maça girerken iyi bir hissiyattaydık, ama maç sırasında çok hata yaptık. Bana kalırsa, LDLC çok çok iyi bir şey yapmadı, biz kendi kendimizi yendik. Bunun üzerine çalışıp gelecek oyunlarda daha da odaklı olmamız gerekiyor.

Oynadığınız haritalardan birisi bu zamana kadar çok oynamadığınız Overpass oldu, sanki Overpass ve Nuke’u daha arka planda tutuyor gibisiniz, bu en-iyi-3 sistemlerinde sorun oluşturabilir gibi sanki?

Aslında her haritayı oynayabiliyoruz, ama tabi ki diğerlerine nispeten daha güçlü ve daha zayıf haritalarımız olması normal. Nuke ve Overpass üzerine çalıştık ancak daha zayıf haritalarda daha ‘pratik’ bilginiz olması gerekiyor, teoride bir çok şey hazırdı ancak saatler boyu oynamamış olmamız eksikti. Ama bu çok da sorun değil, haritalar hakkında hiçbir şey bilmiyor değiliz.

Buraya kadro değiştirmeden gelen dört takımdan birisiniz, ancak şu anki değişimler hakkında ne düşünüyorsun?

Bütün bu değişimlerle beraber, bence takımlar basit şeylerle başarılı olmaya çalışmalı, eğer çok karmaşık bir şey denerlerse, bu tutmaz. Şu anki durum öyle ki herkes herkesi bir şekilde yenebilir gibi. Bunun oynadığımız şeyin CS:GO olmasıyla mı yoksa takımların ciddi antrenmanları mı sebep oluyor emin değilim. Ve bu kadar yetenek varken, iyi takımların diğer oyuncuları almak istemesi normal. Bence gerçekten normal, hatta muhtemelen bunu CS:GO’nun geleceğinde daha da görmemiz, bütün bunların futbol seviyesine çıkıp sürekli transferlerin olması mümkün.

Turnuvadan beklentileriniz neler? Bütün bu kadro değişimleriyle beraber, sizin sabit kalmanızın bu süreçte size avantaj sağlayacağını düşünüyor musun?

Bu kadroyla beraber yaklaşık olarak 10 aydır oynuyoruz, ancak hala çalışmamız gereken şeyler var. Oldukça genç bir takımız. Aslında ben takımın en yaşlısıyım. Şu anki amacımız gruptan çıkmak, ondan sonra neler yapabileceğimize bakacağız. Eğer oyunumuza konsantre olur ve en iyi oyunumuzu oynarsak bir sıkıntı olmaz, ama bunu cidden başarmamız gerekiyor yoksa oldukça zorlu bir süreç olacağını varsayabiliriz.

En son ALTERNATE aTTaX’ı yakın diyebileceğimiz bir oyunla yendiniz. Terörist tarafına yavaş başlayıp 8-3 geriden geldiniz. Orda neler oluyordu ve nasıl geri dönüş yapıp maçı kazandınız?

Bıçak round’unu kazanıp T başladık çünkü kafamda bir oyun planı vardı, ama bu işe yaramadı. Neredeyse bütün round’lara 3v5 başlayıp sürekli ekonomi round’u yapıyorduk, bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Sonra da ‘drop room”a konsantre olduk ve neredeyse her seferinde işe yaradı. CT tarafında ise takas frag’leri ve iletişime odaklandık. Sadece bir iletişim sorunumuz vardı, ki o da benden kaynaklandı, onun dışında CT olarak her şey çok iyi gitti.

Son olarak, senden Minor sistemi hakkındaki fikirlerini duymak istiyorum. Bu sefer çevrimdışı turnuvaya davet edildiniz, ancak geçmişte çevrimiçi elemelerde çok çaba sarf ettiniz. Buna ek olarak, bu yılki BDT Minor’unun bundan daha kolay olduğuna dair söylentiler de var. Bunlar dikkate alındığında, değişmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyor musun?

Minor sistemi, zor çünkü hile yapan bir takıma karşı oynadığını düşünelim, kaybediyorsun ve onlar bir sonraki maç diskalifiye oluyorlar, sen ne yapabiliyorun? Hiçbirşey, bu çok aptalca. BDT Minor’u hakkında da, sorun şu, en sonki çevrimdışı elemelerde hiçbir BDT eleme takımı daha güçlü takımları yenemedi. Bu böyle giderse, onlara turnuvaya katılmaları için 2 yer vermek yanlış çünkü Avrupa’da yarışabilecek diğer takımlar da var. Hangi sistem daha iyi olurdu bilmiyorum ancak bir şeyler değişmeli.

Kaynak: HLTV.org