Twitch, Amazon‘un yardımıyla dünyadaki PC ve konsol oyuncularının oyun yayın servisi tercihi haline geldi. İzleyiciler canlı yayında Fortnite süperstarı Ninja‘nın Drake ile birlikte oynamasına ve 340 bin $’dan fazla bağış toplanan bir Donkey Kong 64 yayınında Alexandria Ocasio-Cortez‘in konuk olarak katılmasına şahit oldu. Platform ayrıca zaman zaman kendi espor yarışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Alınan bilgilere göre espor sektörüne olan ilgiden dolayı şirket Bebo‘yu da bünyesine kattı.

Duyumlara göre Twitch, Bebo’nun fikir hakkı ve çalışanları için Discord ve Facebook uygulamaları ile yapılan açık arttırmayı kazanmak adına “25 milyon $’a kadar” çıktı. Bebo adını daha önce duymuş olanlar bilir; Twitch, artık kullanılmayan bir sosyal ağı değil küllerinden doğan bir video oyun yayını yazılım şirketi satın aldı.

2005’te kurulan Bebo bir zamanlar MySpace ve Facebook‘u geçerek İngiltere’nin en popüler sosyal ağı haline gelmişti. AOL şirketi 2008 Mart’ında aldığında 850 milyon $ ödemiş ve iki yıl sonra satmıştı. 2013’te ilk kurucular Michael ve Xochi Birch 1 milyon $’a geri almıştı.

Geçen yıllarda Bebo oyun yayını yazılımına ve espor olaylarına odaklanmıştı. Bugün Twitch’te pek çok yayıncının kullandığı OBS (Open Broadcaster Software) aracına alternatif sağlıyordu. Ancak “Streamer turnuvaları”nın işin tanımlayıcı kısmı haline gelmeyi başlayınca şirket genel yayın servisini kapatarak işi Twitch’e bıraktı ve oyun etkinliklerine için bir platform kurmaya odaklandı. İşin bu kısmıyla da Twitch ilgilenmeye başladı.

Her yıl Twitch, Twitch Rivals adı altında yayıncıları milyon dolarlık ödüller için yarıştıran turnuvalar düzenliyor. Şirket muhtemelen Bebo’nun turnuva uzmanlığını espora daha kapsamlı yaklaşmak için kullanacak. Böylece hem rekabetçi hem de zevkine izleyen kişileri tatmin etmiş olacak.