Çok yakında yeni bir sosyal özellik, beta olarak Twitch‘e geliyor. Popüler yayın platformu, bu gelişmeyle beraber Facebook ve diğer sosyal iletişim ağları gibi bir platform haline gelecek.

Twitch’in “Friends” ismini koyduğu bu özellik bu Cuma günü PAX East‘te duyuruldu. Yayın yayın platformunda topluluk etkileşimi, fısıltılar (anlık özel mesaj) ve durum güncellemelerinden sonra “Friends”le birlikte bu yıl yayınlanan 3. sosyal özellik sayesinde sürekli bir gelişim kaydetti.

Bu özellikle beraber  kullanıcılara 500 arkadaşa kadar ekleme olanağı tanınmakla beraber online olan arkadaşlarla sohbet etme şansı ve tek tıkla fısıldama gönderme olanağı da sunuluyor.

“Twitch her zaman yayıncıların izleyicileriyle iletişime geçmesi için büyük bir platform olmuştur. Şimdi ise izleyiciler de birbirleriyle iletişime geçebilecek.” diyen Program Yöneticisi Marcus “djWHEAT” Graham , aynı zamanda bu girişiminin sebebini şöyle bildirdi: “Topluluğun kalabalıklaşmaya devam etmesi, bizim bu özelliği getirmemizde büyük bir rol aldı, çünkü izleyiciler gerçek anlamda iletişim kurmak istiyor; açıklamak gerekirse Twitch kurulduğundan beri 300 milyon fısıltı gönderildi, ki biz bunu önemli bir odak konusu olarak ele almaya devam ediyoruz.”

twitch pax east

Betanın ne zaman topluluğa sunulacağı belli değilken, davetler Cuma günü seçilmiş topluluk üyelerine gönderilme başlandı. Aynı zamanda dün, beta kayıtları PAX’taki Twitch standında da başladı.

Birisi, birini arkadaş listesine eklediğinde, eklenen kişi de betaya hakkı kazanıyor. Bunu özel bir beta yerine, Twitch topluluğundan yayılan sosyal bir virüs olarak algılayabilirsiniz. Bu arada ilk davetiyelerin henüz gönderilmediğini de ekleyelim.