10 Mart 2016 tarihinde, Pekin’deki JW Marriot Hotel‘de, Uluslararası eSpor Federasyonu ve Yinchuan Uluslararası Oyun Yatırım şirketi, ortak gerçekleştirdikleri basın toplantısında Uluslararası eSpor Akademisi’nin kurulacağını duyurdu. İki taraf bu yatırım için anlaşmaya 8 Mart tarihinde varmıştı.

Gün geçtikçe değer kazanan eSpor dünyası, hızlı büyüyen pazara rağmen altyapının çok gelişmiş olmaması nedeniyle henüz insan kaynakları konusunda profesyonel bir eğitim sistemi organize edebilmiş değil. Ayrıca eSpor dünyasına adım atmak isteyen genç yetenekler doğru yolu bulmak için zorlu süreçlerden geçiyorlar. Bu nedenden dolayı UESF, bir çok global eSpor ortağıyla yaptığı görüşmeler sonucunda, eSpor çalışanlarının, oyuncuların ve bir sürü eSpor organizasyonu ve şirketinin yararlanabileceği eSpor eğitim programını hayata geçirmeye hazırlanıyordu.

Yinchuan Uluslararası Oyun Yatırım Şirketi ise Uluslararası eSpor Akademisini kurma konusunda UESF ile aynı görüşe sahipti ve yılın ilk aylarında projeye aktif olarak dahil olma konusunda isteklilik göstermişti. Bu desteklerini, UESF’nin, eSpor toplumuna liderlik edecek profesyonel eSpor insan kaynakları çalışanlarının eğitimi için gerekli altyapıyı kurması amacıyla, 2016’dan itibaren 5 yıl süreyle 2 milyon dolar yatırım yapacaklarının sözünü vererek gösterdiler.

Uluslararası eSpor Akademisinin ilk yılı olan 2016’da, UESF ve Yinchuan Uluslararası Oyun Yatırım Şirketi, online ve offline eğitim programları ile hakemlik ve yayıncılık konusunda insan kaynaklarını geliştirme planları yapıyorlar. Gelecek yıl ise programı koç ve pazarlamacıları kapsayacak şekilde genişletmek istiyorlar. Ayrıca UESF, mezunların bir eSpor kuruluşunda, oyun geliştiricisinde veya yayın şirketinde staj yapabilecekleri bir eSpor yüksek lisans programı da geliştirmeye sıcak bakıyor.

dota_International_2014

Bunlara ek olarak, UESF eSpor yeteneklerinin sadece eSpor endüstrisi içinde döneceği değil, diğer spor endüstrilerine de erişebileceği bir yapıya bürünecek. Böylelikle UESF, eSpor yeteneklerinin diğer eSpor federasyonlarıyla ve endüstrileriyle bağlantı içinde olmasını sağlayıp, iki piyasa arasındaki süregelen değişimin doğal olarak büyümesinde, genişlemesinde pay sahibi olacak. UESF, eSpor ile geleneksel sporlar arasındaki farklılıkları en aza indirerek, eSpor’un gelecekte geleneksel sporlar arasına girmesini planlıyor.

UESF başkanı Byunghun Jun, bu konu hakkında:

“eSpor daha çok yeni bir endüstri. eSporun geleneksel bir spor dalı olarak büyümesi için profesyonel eSpor insan kaynakları altyapısının tamamen oturtulması gerekiyor. UESF, eSporun geleneksel sporlar arasına katılması ve tanınması için, kendi uzmanı olduğu işlere yoğunlaşacak, ve lig organizatörleri, yayıncı kuruluşlar, oyun geliştiricileri, ulusal federasyonlar ve uluslararası federasyonlar gibi eSpor ortaklarıyla işbirliği içinde olacaktır.” dedi.

UESF’nin genel sekreteri Alex Lim ise “UESF en sonunda, kurulumundan bu yana gerçek bir uluslararası federasyon gibi çalışma fırsatı yakaladı. Uluslararası eSpor Akademisiyle başlayan bu süreçte, UESF daha bir çok işe imza atacaktır. Dahası, UESF, ülkelerde eSpor altyapısının gelişmesi için ulusal federasyonların da kurulmasına katkıda bulunacaktır.” dedi.

Kaynak: http://ie-sf.com/