Valve, bazı takımlara diğerlerine karşı avantaj kazandırdığı gerekçesiyle, Valve sponsorlu espor etkinliklerine takım koçlarının iletişimini kısıtlayacak yeni kurallar getirdi.

Koçlar hala oyun öncesinde, 30 saniyelik molalarda, devre aralarında takımıyla konuşabilecek. ESL tarafından desteklenen yeni kurallarda bildirildiği üzere, koçlar round’lar oynanırken oyuncularla konuşamayacak.

“Eğitim veya yönlendirmeye bağlı olmaksızın, limitlenmemiş şekilde oyuncularla iletişim kurmaları, koçların altıncı oyuncu olarak görev almasına sebep oluyor. Ekonomi takibi, oynanan taktikler, oyun ve harita üzerindeki genel farkındalık CS oynanışın önemli bir parçasını oluşturuyor. Eğer bir kişi bunları yapıyorsa, onu oyuncu olarak düşünebiliriz.

Bununla beraber etkinliklerimizin amacı bütün CS yeteneklerini barındıran en iyi beş-kişilik Counter Strike ekibini bulmak olması, koçların şu anki pozisyonda bu amaca hizmet etmemesine sebep oluyor. Bu problemi çözmek için de gelecek Valve sponsorlu etkinliklerde koçlar şu kurallara tabi tutulacak:

Maç esnasında, koç oyuncularıyla sadece ısınma süresinde, devre arasında ve oyuncular veya koçların alabileceği dört tane 30 saniyelik molalardan birinde iletişim kurabilecek. Üçüncü parti etkinlikler istedikleri kuralları kullanmakta tabi ki serbestler ancak kendi etkinliklerinizi bizimkilerle aynı düzlemde tutmak istiyorsanız bu kuralı uygulamanızı öneririz”

Bu kuralları uyglayacak ilk Major etkinliğin Eylül’ün sonunda başlayacak ESL One New York olması bekleniyor.  Kuralların değişimiyle beraber kıdemli oyuncular arasında sürecin nasıl devam edeceği, grev hareketi ve hatta bir oyuncu birliği kurulması mırıltıları duymak mümkün.